Babs Minneslöpning 2020

Det nyinstiftade amatörloppet till minne av Barbro ”Babs” Frodi på Göteborg Galopp vanns av Alina Öhgren på Stenid, här med heders- och vandringspriser. Foto: Susanne Sivrup Rosenqvist.
 

Överlägsna häckvinnare i Göteborg

Stefan Olssons foto av Henrik Engblom på Jumeirah utstrålar kraft. Det blev seger med 14 längder i Lindarängen Memorial.

Göteborg Galopp 2 septemberDet reds inte någon amatörlöpning på onsdagens lunchgalopp. Däremot deltog några amatörryttare i de två häcklöpningarna. Här fick publiken (läs TV-tittarna) se två mycket överlägsna vinnare.

I den inledande Maidenhäcklöpningen var Early Voice, nyligen importerad från Irland och med färsk häckform där, förkrossande överlägsen sina sex konkurrenter och vann med 16 längder. I sadeln satt Kevin Parkin som vann sin femte årsseger. Liksom hans tidigare segerhästar tränas Early Voice av Kahlil De Burca på Bro Park. Tvåa kom dansktränade French Warrior (Henrik Engblom).

Efter fyra tidigare årssegrar var toppviktade Point Taken (Elliot Öhgren) favorit i årets upplaga av Lindarängen Memorial, ett lopp som ridits sedan 1948. Men Point Taken kunde inte hänga med när 12-årige Jumeirah växlade tempo på upploppet och vann med 14 längder. För segerryttaren Henrik Engblom var det fjärde segern i Lindarängen Memorial. Hans tidigare segerhästar har varit Ballet Ground 2003, Elected Man 2004 och Nobila 2006. Danskan Lone Bager tränar Jumeirah som i yngre dagar tillhörde den skandinaviska stayereliten.

 

Nyheter i korthet:

  • Tysken Vinzenz Schiergen vann i måndags Longines Fegentri Friendly Race i Waregem i Belgien. Elva ryttare från fyra nationer deltog.

  • Det har anmälts inte mindre än 22 hästar till amatörlöpningen på Bro Parks Breeders-dag den 13 september. Loppet ingår som avd. 5 i SG-JK Amateur Grand Prix. Det startanmäls på måndag.


Svenska hästar, norska ryttare

Övrevoll 3 september. Covid-19-restriktionerna gör det svårt för svenska amatörryttare att få rida på Övrevoll. Så flera svenska tränare anlitar därför i stället ryttare med norsk licens.
Tobias Hellgren 
startar ofta sina hästar i Oslo och nu sadlade han ut Archers Ignite till seger över 900 m med Linn Christine Arntzen i sadeln. Derbyhelgens dubbelsegrare Ida Tandberg kom tvåa med Eternal Flame. Skånskan Michelle Palmberg gjorde comeback efter fem års tävlingsuppehåll och blev fyra på Stenid.

Nathalie Johnsson minns sin EM-seger

Vid en tidpunkt på året då Finnkampen i friidrott brukar få de blågula känslorna att svalla känns det lägligt att dela ett inlägg som Nathalie Johnsson gjorde på Facebook efter sin seger i European Championship for Amateur Lady Riders 2015.

 
"Kan någon nypa mig?! I dag har jag varit med om något som jag inte ens kunde drömma om när jag tog ut min ryttarlicens. Bara en sån sak som att få åka i väg och rida för sitt hemland är stort men att dessutom vinna hela serien och få titeln, EM vinnare för kvinnliga amatörryttare - det känns som en dröm 🍀🌸 En dröm som är så verklig att jag kan inte ens beskriva med ord hur det känns 😅! Den svenska Nationalsången fick spelas tre gånger under hela meetingen 🇸🇪🏇. Då vi red sista avdelningen i Bratislava, vinst i första loppet & oplacerad i andra loppet 🏆👑🍀🏇
Att få stå där i centrum, höra publikens jubel, med sportchefens ord berömmande med ett bra ridtänk & en bra tempobedömnare 👌🏼, få skriva mitt namn i programmet på min bild när folk kommer fram med exalterade ögon och stort leende 😍 Ja, det är för mig så otroligt stort att jag kan inte beskriva med ord. Jag fick ta hem GULDET till Sverige 👑🇸🇪🏇🏆 Tack alla ni och ni är många, för ert otroligt fina stöd & peppning. Man blir så glad att så många kan glädjas tillsammans med mig."
 

[Fotnot. År 2015 avgjordes EM för amatörryttarinnor i fyra lopp i Budapest (Ungern) och Bratislava (Slovakien) under en och samma helg. Förutom Nathalie Johnsson har även Elisabeth Oldengren och Lena Jarvén vunnit EM. Två norska ryttarinnor som har vunnit EM är Thea Hofossaeter och Dina Heggum.]

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej