Kate Alvesparr vinner i sin comeback

Sida vid sida men målfotot ger segern till Kate Alvesparr på Lucy In the Sky (nr 4) med nos före Michelle Rosenqvist på Undercolours. Foto: Stefan Olsson/SG.

 

Jägersro 21 april. Det var nästan fyra år sedan hon red löp senast och hon har hunnit föda två barn sedan dess. I onsdags gjorde Kate Alvesparr comeback och det blev seger direkt efter en målmedveten ritt.

Endast fem hästar kom till start i ryttarserien Börjes Champion ARK Cup avd. 1 över 1200 m.

Innerspårets Khurshed (Emelie Gustafsson) tog ledningen från start i sällskap med Undercolours (Michelle Rosenqvist). I svängen övertog Undercolours ledningen alltmedan Lucy In the Sky närmade sig och på upploppet blev det en spännande duell som Kate Alvesparr på Lucy In the Sky till slut vann med nos.

Ryttarseriens avd. 2 rids på Bro Park den 5 maj. 

 

Resultat Börjes Champion ARK Cup – avd. 1

1.    Kate Alvesparr-Lucy In the Sky

2.    Michelle Rosenqvist-Undercolours

3.    Hanna Nimåker-Lemon Smile
 

 

Debattlystna hindersupporters

K-B Wirenstål omvaldes som ordförande då Föreningen Skandinavisk Hindersport höll sitt årsmöte i torsdags.

Efter de formella punkterna på dagordningen blev det information och diskussion om bland annat tävlingssäsongen 2021, träningsmöjligheter inför säsongen och övningshinder på Bro Park, skötseln av Bro Parks hinderbana samt åldersgränsen för hinderryttare.

Styrelsens förslag att SHS ska sponsra ett hinderlopp vann gehör hos mötesdeltagarna. På förslag från Anders Herlin uppdrogs åt styrelsen att titta närmare på formerna för att utdela ett pris till årets bästa novishäst i syfte att uppmuntra ny-rekryteringen. Årsmötet höll på i tre timmar.
 
 

Ingrid Önning ny hedersmedlem i ARK

Två av ARK:s hedersmedlemmar, Ingrid Önning och Eva Dalbark. 
 

På styrelsens förslag valdes Ingrid Önning in som heders-medlem vid ARK:s årsmöte.

Hon har haft olika befattningar i Grand Nationalkommittén på Strömsholm alltsedan år 1980, inte riktigt alla år men de flesta.

År 1991 blev hon invald i ARK:s styrelse och var vice ordförande i 8 av sina 19 år i styrelsen.

Som ryttare vann hon Silverstöveln på Strömsholm fyra gånger på lika många hästar. Som amatörtränare startade hon ofta sina hästar i amatörlöpningar.

Hon har alltså under väldigt lång tid varit i amatörryttarsportens tjänst och på olika sätt varit framgångsrik och haft betydelsefulla funktioner.
 
 

Evelina Rönnlund vinner SFK Pokal

Jägersro 25 april. Amatörryttarna tävlade för första gången om vandringspriset SFK Pokal för Amatörryttare och efter hård upploppsstrid vann Evelina Rönnlund på Philiango.

Evelina Rönnlund med SFK Pokal för Amatörryttare. Foto: Stefan Olsson/SG. 
 

Rintintin (Emelie Gustafsson) offrade sig villigt i ledningen i loppet som reds över 2400 m. Vid målpasseringen ett varv kvar låg Kissnfly (Kate Alvesparr) och Philiango (Evelina Rönnlund) närmast ledaren och på bortre lång var det dessa två som övertog ledningen.  

Rintintin tappade flera längder men kom tillbaka på upploppet i ett skede när det såg ut att bli en duell enbart mellan Kissnfly och Philiango. Det blev seger för Philiango som var nos före Rintintin i mål.

Fem hästar startade.
 
 

Om diskussionen efter Bara-beslutet

”Det går bara inte att resonera med dessa människor, de är helt irrationella.”

Mick Jagger

 

Nyheter i korthet:

-  Bro Parks hinderbana är otjänlig för löpningar den 28 april och 5 maj så fyra hinderlöpningar ställs in. Viss kompensation ges genom ett nyutskrivet National Hunt Flat Race (”bumper race”) över 3200 m dirttack den 28 april. Det är ännu inte bestämt hur alla hinderlöpningarna ska tas igen.

-  Den 27 april - 1 maj hålls Punchestown Festival på Irland. Då avgörs det vem som blir champion av hinderryttarna, Paul Townend som varit skadad ett tag men är fit igen har 95 segrar eller Rachael Blackmore som efter en trippel på Kilbeggan i fredags nu har 91 segrar.