Framgång föder framgång, Elin Ahlin vinner igen   

Elin Ahlin vinner på Pretty Pretty Rose.Foto: Elina Björklund/SG.
 

Bro Park 4 augusti. Elin Ahlin vann en lätt seger i Börjes Champion ARK Cup avd. 10 med hästen Pretty Pretty Rose.

Ede´s Garrinchi (Evelina Rönnlund) tog täten från start. Bra med var även House Deposit (Emelie Persson) men i svängen var det Pretty Pretty Rose och Laoch Liath (Kim Stern) som utmanade ledaren. In på upploppet duellerade Pretty Pretty Rose och Laoch Liath innan Pretty Pretty Rose tog kommandot 200 m kvar och vann med en längd. Det var sjätte årssegern för Elin Ahlin.
 

Resultat Börjes Champion ARK Cup avd. 10

1. Elin Ahlin-Pretty Pretty Rose

2. Kim Stern-Laoch Liath

3. Emelie Persson-House Deposit

 

Poängställningen efter avd. 10

1. Kate Alvesparr                       37 p

2. Michelle Rosenqvist             34 p

3. Elin Ahlin                                 27 p

4. Hanna Nimåker                      24 p

4. Evelina Rönnlund                   24 p

6. Emelie Persson                       20 p

7. Emelie Gustafsson                 17 p

8. James Fitzmaurice                 14 p

8. Kim Stern                                 14 p

10. Charlotta Ericsson               13 p

 

Små startfält men spännande hinderlöpningar

Henrik Engblom vinner på Early Voice i steeplechase. Foto: Elina Björklund.
 

Bro Park 4 augusti. Tre hinderryttare har vunnit 10 segrar på ett och samma år på 2000-talet. Det är Anthony Gammell 2001, Niklas Lovén 2002 och Christopher Roberts 2017. Ska Henrik Engblom lyckas sälla sig till dem i år?

Efter onsdagens seger med Early Voice i en steeplechase har Henrik Engblom vunnit sju årssegrar i Sverige, samtliga med hästar tränade av Kahlil De Burca. Förra året vann Early Voice två häcklöpningar i utklassningsstil och i ett häcklopp förlorade han sin ryttare. Nu års-debuterade Early Voice och det i en steeplechase, men det var ledning från start till mål och komfortabel seger med 2½ l. Tvåa kom Three Is Company (Annie Lindahl Nilsson).

I Maidenhäcklöpningen ledde Arctic Waltz (Henrik Engblom) större delen av loppet. Inför näst sista hindret kom Last Reference (Anna Pilroth) och Mr Suarez (Kevin Parkin) ifatt och det blev dessa två som gjorde upp om segern. Last Reference vann med 2 l.

Efter strykningar startade endast fem (häck) och fyra (st-ch) hästar. 

 I Maidenhäcklöpningen vinner Anna Pilroth på Last Reference (nr 2) före Kevin Parkin på            Mr Suarez (nr 1). Foto: Elina Björklund.
 
 

Sofia Presits ny ungdomsrepresentant

i SG:s styrelse

Amatörryttaren och –tränaren Sofia Presits har utsetts till ny adjungerad ungdomsrepresen-tant i Svensk Galopps styrelse. Hon efterträder Isabella Sexton som numera är ordinarie ledamot i SG:s styrelse. Läs mer här

Sofia Presits ny ungdomsrepresentant i Svensk Galopps styrelse - Svensk Galopp

 

Sofia Presits rider i Deauville på lördag

Frankrike. Sofia Presits rider hästen Big Tamaya i Fegentriloppet i Deauville på lördag. Tio hästar har startanmälts. Däremot har Kim Stern inte fått någon ritt i herrloppet. I morgon fredag startanmäls det till söndagens mixade lopp så Sofia Presits kanske får en ritt till.

 

Evelina Rönnlund vinner sin tredje årsseger

på Övrevoll

Övrevoll 5 augusti.Kvällens amatörlöpning över 900 m såg återigen ett svenskt ekipage vinna, liksom för två veckor sedan Evelina Rönnlund på Golders Green. Det var ledning från start, litet uppvaktning från Dark Money (Mai Elin Fjellheim) men lätt seger med 1 l. Det var tredje norska årssegern för Evelina Rönnlund som nu leder kampen om championatet.

 

 Seger för Lucas Olsen

Danmark. Äntligen blev det seger för Lucas Olsen på Noble Question.

Efter fyra andraplatser i år på lika många ritter lyckades Lucas Olsen äntligen vinna med Noble Question. Det skedde på Fyens Vaeddelöbsbane i Odense i tisdags.

Åtta hästar startade i det kombinerade amatör- och lärlingsloppet. Näst bäst av amatörerna blev tredjeplacerade Melissa Vesterholm på Dreaming of Love.

 

Nyheter i korthet:

- Lea Olsen firade fortsatta framgångar som tränare i Odense i tis-dags. Först vann folkehästen Ventuari sin fjärde årsseger och sedan vann Lemon. Båda vinnarna reds av Oliver Wilson. Lea Olsen har nu 15 tränarsegrar i år.

-  ARK har fått ett bidrag från Jockeyklubben att använda till Fegentri-ryttarnas resor. I år är det inte bara själva resan som kostar utan även ryttarnas covid-19-tester för att kunna resa.

-  På söndag rids Dansk Derby och det blir en Derbydag utan amatör-lopp. Förra året tilläts amatörryttarna inte alls att tävla på Klampenborg. Men år 2019 reds det en fyrlandskamp med inbjudna ryttare från Nederländerna, Irland och Storbritannien. Behöver det tilläggas att loppet vanns av Lea Olsen på svensktränade Negroamaro.

-  En kanske inte helt färsk nyhet är att Svensk Galopp har anställt ARK:s ordförande Anna Öhgren som mark-nadsansvarig på Bro Park. På tävlings-dagar är hon tävlingsledare/måldomare.  

 

 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej