Michelle Rosenqvist övertar ledningen

 Michelle Rosenqvist vinner ARK Länsförsäkringar Cup avd. 4 med Hodor. Foto: Stefan Olsson/SG.

 

Jägersro 26 maj. Efter en strykning startade sju hästar i ARK Länsförsäkringar Cup avd. 4. Vinnare av loppet och ny ledare i ryttarserien blev Michelle Rosenqvist som red Hodor, tränad av förra amatörryttarinnan Marie Lustig.

Evelina Rönnlund chockstartade på Lady Daniela och drog iväg i stor ledning med övriga hästar som på ett radband. Men in på upploppet tröt krafterna och Lady Daniela blev upphunnen av både Michelle Rosenqvist på Hodor och Lucas Olsen på A Certain Romance. Hodor vann säkert med en längd. Loppet reds över 1730 m.

Det var sjätte segern på 51 ritter för Michelle Rosenqvist, som snart fyller 17 år, sedan debuten för mindre än två år sedan.  

Den femte och avslutande avdelningen i ryttarserien ARK Läns-försäkringar Cup rids på Bro Park den 9 juni. Inte mindre än tio ryttare, alla med minst fem poäng, har chans att bli slutsegrare och få en litografi med galoppmotiv av Bengt Böckman.

 

 

ARK Länsförsäkringar Cup

Resultat avd. 4           

1. Michelle Rosenqvist-Hodor         

2. Lucas Olsen-A Certain Romance

3. Evelina Rönnlund-Lady Daniela 

 

Poängställningen efter avd. 4           

1. Michelle Rosenqvist        20 p

2. Evelina Rönnlund            18 p

3. Elin Rödjare                    17 p

3. Kate Alvesparr                 17 p

5. Giovanni Neri                   16 p
 
 

Charlotta Ericsson vinner jubileumsloppet

 Charlotta Ericsson vinner Hans och Ylva Engbloms hederspris i Det 100:e Amatörloppet med Khurshed. Foto: Stefan Olsson.

 

Göteborg Galopp 30 maj. Jubileumsvinnare av Det 100:e Amatörloppet på Göteborg Galopp blev som sig bör en lokal ryttare, Charlotta Ericsson som red hästen Khurshed.

Tio hästar startade, årets största startfält i en amatörlöpning. Efter den första rusningen tog Zingaro Boy (Kate Alvesparr) över ledningen och  

anförde fältet in på upploppet. Då kom hästar med sparade krafter och starkast in mot mål var Charlotta Ericsson på viktgynnade Khurshed.    Tvåa, besegrad med 1½ l, blev Tina Henriksson på Roman King som hade lika långt ner till trean Hanna Nimåker på Lemon Smile.

I dagens Novishäcklöpning vann Henrik Engblom andra raka segern på Liars Corner och tvåa blev Christopher Roberts på Tinolo.

 

 

Hans Engblom får JK:s förtjänstmärke

 

Jockeyklubbens förtjänstmärke är, enligt statuterna, avsett att utgöra tecken på klubbens erkänsla för befrämjandet i hög grad av vårt lands galoppsport eller dess fullblodsavel.

JK:s styrelse har nu beslutat att förtjänstmärket ska tilldelas ARK:s förre ordförande Hans Engblom ”för ditt stora ochideella engagemang för den svenska amatörsporten och därigenom för svensk galopp i stort.”

Två tidigare ordföranden i Amatörryttarklubben har fått förtjänstmärket: Gustaf De Geer och Björn Zachrisson.

 

 

Nyhetsbrevet rättar

I ARK GaloppNytt nr 19 uppgavs felaktigt att Manuel Martinez skulle ha haft norsk jockeylicens på senare år. Han började rida i Sverige 2004 och enligt galoppens årsböcker red han på utländsk licens i vart fall i fyra år. Efter det har han haft svensk licens. Manuel Martinez gjorde ett uppehåll 2014-2017 och efter återkomsten 2018 har han varit verksam mest i Norge. Faktum kvarstår att det ter sig egen-domligt att han begär reseersättning med 500 kr per ritt när han ska rida på sin officiella hemmabana Bro Park.       

 

Nyheter i korthet:

-  Det har nu ridits två tävlingsdagar på Övrevoll utan någon amatörlöpning. Den 10 juni blir det förhoppningsvis en.

-  Det skulle ha tävlats om Dansk Mesterskab for Amatör-ryttere på Klampenborg den 29 maj. Sedan ändrades proppen så att det blev ett amatör- och lärlingslopp och till slut ställdes loppet in. Nästa amatör- och lärlingslopp är utskrivet till den 5 juni. Två (!) hästar har anmälts.