Elin Ahlin vinner Silverstöveln    

 Elin Ahlin vann en komfortabel seger i loppet om vandringspriset Silverstöveln med storväxte Swiss Doctor, en av de största hästarna som är i träning på Bro Park. Foto: Elina Björklund/SG.

 

Bro Park 10 novemberSilverstöveln är ett av de vandringspriser som den numera upphörda föreningen Galoppsportens Ryttarinneförening instiftade för runt 40 år sedan. Årets vinnare Elin Ahlin satt på en smått överlägsen häst, Swiss Doctor, som övertog ledningen vid upp-loppets början och sedan inte gick att hejda. Tvåa kom Kate Alvesparr på Who´sThe Boss.

 

Elin Ahlin med vandringspriset Silverstöveln som nu äntligen kunde delas ut efter inställda löpningar på Strömsholm och Göteborg Galopp..Foto Elina Björklund/SG.
 
 

Vem blir champion? Striden har tätnat

Kate Alvesparr utmanar i kampen om championatet. Här efter en tidigare seger på Bro Park med Ittmaam. Foto: Elina Björklund/SG.  

 

Elin Ahlin vann årets första amatör-löpning med Shepherd Gate och har alltsedan dess lett kampen om årets ryttarchampionat på slätt. Ett tag såg det ut som att hon skulle bli nationell champion i överlägsen stil.

Den senaste tiden har emellertid de värsta konkurrenterna kommit allt närmare i den nationella ranking-listan. Men i dag satte hon dit en ny vinnare, sin åttonde för året på svenska banor. Hon leder därmed med två segrar före Kate Alvesparr. De kommande veckorna får utvisa hur det blir.

 

Plac/Ryttare

      St :  !-2-3

1. Elin Ahlin

      26:  8-5-5

2. Kate Alvesparr

      24:  6-5-5

3. Evelina Rönnlund

      25:  5-3-5

4. Michelle Rosenqvist

      21:  5-2-2

5. Kim Stern

      27:  3-3-1

Källa: Svensk Galopps Topplistor.

 

Nyheter i korthet:

-  Vid ARK:s Höstmöte på Jägersro i söndags beslutades att med-lemsavgiften 2022 blir oförändrad 300 kr.  

-  Lars Swärd framförde vid Höstmötet synpunkten att det är kontra-produktivt med amatörlopp utan spel och att 18 år därför bör gälla för att få delta.  ARK:s ordförande Anna Öhgren gav bakgrunden till fördelningen mellan, sett till ryttarnas ålder, öppna och stängda amatörlopp i år. ARK-styrelsen är fullt medveten om och bekymrad över att startfrekvensen, antalet hästar per lopp, har sjunkit i år vilket även hänför sig till att få ryttare har nyrekryterats till sporten. 

 

Italiensk hemmaseger i Rom

Italien. Tio ryttare från fyra nationer deltog i Fegentriloppet för manliga ryttare i Rom i söndags. Nominerade hemmaryttaren Antonio Siri segrade och tvåa kom spanjoren Alonso Cesar Vidal de la Pena. Lucas Olsen och fransmannen Sebastien Bouyssou hamnade båda i det slagna fältet. Kim Stern var inbjuden men tvingades lämna återbud på grund av axelskada. Det blir en löpning till i Italien, närmare bestämt i Pisa, söndagen den 5 december för de manliga ryttarna. Ryttarinnorna har sitt finallopp nu på söndag i Pisa och dit reser Emelie Gustafsson som har chans att avancera från en femteplats till en bronsmedalj.       

 

Säsongsfinal i Danmark och Norge

Danmark 13 november. Klampenborg har redan haft sin sista tävlingsdag för året och det blir Jydsk Vaeddelöbsbane i Aarhus som avslutar tävlingssäsongen.

Fyra lopp ska ridas och några amatörryttare är i farten, bl.a. Melissa Vesterholm och Maria Jörgensen vilka toppar listan över årets segerrikaste amatörryttare med sex respektive fem segrar.  

Övrevoll 14 november. Den norska huvud-stadsbanan sätter punkt för årets galopp-säsong med nio löpningar på söndag.

I amatörlöpningen med tio startanmälda hästar rider årets två ledande amatörryttare, svenskduon Charlotta Ericsson och Evelina Rönnlund vilka båda har vunnit vardera tre segrar. Som bekant gäller endast resultat i amatörlöpningar när det gäller championatet.

 

Glada och minnesvärda pristagare hyllas igen

 HKH Prinsesse Benediktes Aerespraemie:  Mikkel Johansen med kunglig prisutdelare.  
 
Wendes Artilleriregementes Cup: Emelie  Gustafsson och Wendistföreningens Ulf Weinsjö.
Foto: Stefan Olsson/SG            

 

  

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej