Ryttare från sju nationer på Bro Park

Bro Park 8 maj. Samtliga sex utländska ryttarinnor som har bjudits in till de två loppen i Longines Fegentri World Championship har tackat ja. Tillsammans med svenskan Evelina Rönnlund blir det alltså ryttare från sju nationer.

Karen Dieltjens, tvåa i Longines Fegentri World Championship 2021.
 

Belgiskan Karen Dieltjens var tvåa i fjolårets mästerskapsserie och med den rutinen bakom sig kommer hon säkerligen att tillhöra topptrion även i år. Hon var tredjeplacerad på Bro Park i höstas med Pushaq.

Emilie Finckenhagen har ridit löp sedan 2015 och är både segerrik och erfaren. Hon har tidigare representerat Norge i Fegentrisammanhang. Helt ny i internationella sammanhang är Melissa Vesterholm som varit dansk nationell champion de senaste två åren.

 

Melissa Vesterholm, dansk nationell champion 2020 och 2021.

Måhända okända på dessa breddgrader är övriga tre ryttarinnor men de har goda meriter från sina hemländer. Antonia von der Recke har gott påbrå som dotter till välkände stortränaren Christian von der Recke. Redan i sin första säsong 2021 var hon segerrikast av de tyska ryttarinnorna. Hon vann ett bumper race i Bremen så sent som i påskas. Från Frankrike kommer Maelle Le Levreur och från Italien Camilla Orlandi.

För Sverige rider i första hand Evelina Rönnlund som hade en fin säsong ifjol med totalt åtta segrar i Sverige och Norge, och hon kom på fjärde plats på vår inhemska nationella topplista.

 

 Antonia von der Recke efter seger i Bremen i påskas till-sammans med  fadern och tränaren Christian von der Recke. 
 

 

 

Du deltar väl i årsmötet på lördag?

Vi behöver vara fler som deltar.

När: lördag 23 april kl. 13.00.

Plats: Bro Park (även möjligt att delta digitalt).

Lunch serveras. Vänligen anmäl om Du kan delta till

[email protected]

 

 

Vem vann på Strömsholm för tio år sedan

Strömsholm 17 juni 2012 Bana något tung. Regn, soligt, + 12 C.

Fram till årets Grand Nationaldag på Strömsholm den 18 juni ska vi göra tillbakablickar i tioårssvep. Första anhalten blir 2012.

Josephine Kelly var i flera år en av de ledande ryttarna på både slätt och hinder och var oerhört framgångsrik just på Strömsholm. 2012 vann hon Silverstöveln med Irish Lad och upprepade segern året efter med samma häst. Hon vann även loppet 2002 med Goldstar.

I Måns Alexanderson Memorial blev det dansk seger genom Lea Olsen, som vann runt 190 segrar och var mångfaldig dansk nationell och skandinavisk champion. Segerhästen hette Aladar. Lea Olsen är idag en ”upcoming” professionell tränare med sitt stall i Århus.

De manliga ryttarnas Fegentrilopp vanns av italienaren Fabrizio Perego på Green With Envy tränad av Charlotte Sjögren som sadlade ut vinnarna i detta lopp fyra gånger på kort tid.

Ytterligare en amatörryttare segrade då Jennie Österberg vann arab-hästloppet SARA Grand Prix med El Weiron.

 

 

Fegentrilopp med bonus på Bro Park

Bro Park 8 maj. Det blir bonus till både hästägare och tränare i de två Fegentriloppen.

Utöver ordinarie prispengar får de tre först placerade hästarna med anvisade ryttare hästägarbonus med 6.500 kr (3.000-2.000-1.500) och tränarbonus med 3.500 kr (2.000-1.000-500). Hästarna kommer att lottas på ryttarna i dessa två lopp.

 

 

 

Våra sponsorer och samarbetspartners

Stockholms Galoppsällskap          Svensk Galopp

Jockeyklubben                               Lejondals Slott

Skånska Fältrittklubben                 Håbo Buss
 
 

 

22 amatörlopp på Övrevoll

Övrevoll. Det har skrivits ut 22 amatörlopp i år med start den 5 maj och final den 17 november.

Efter ett par års uppehåll på grund av Coronapandemin blir det två Fegentrilopp för kvinnliga ryttare den 15 september. Norsk Fegentriryttare i år är Emilie Finckenhagen.

 

Vågar vi hoppas på den 1 maj?

Blir Börjes Champion ARK Cup på Jägersro den 1 maj årets första amatörlöpning.

Efter tre upphävda lopp på grund av för få hästar ser det bättre ut nu. Proppen är helt OK och det finns tillräckligt med ryttare som har licens. Fem hästar har anmälts, hur många startanmäls efter det att loppet öppnas vid startanmälan på måndag? Vi hoppas på det bästa.