Svenska Fegentriryttare utsedda

Det blir Evelina Rönnlund och Elin Ahlin som får representera  Sverige i årets Longines Fegentri World Championship.

Det beslutades vid ARK:s styrelsemöte den 10 januari. Den förra ponnygaloppryttaren Evelina Rönnlund (18) har på tre säsonger vunnit nio segrar. Förra året vann hon bl.a. SFK Pokal för Amatörryttare på Jägersro med Philiango och Babs Minneslöpning på Göteborg Galopp med My Cup of Tea.

Elin Ahlin (30) är den av de två som har längst erfarenhet och 2021 var hennes absolut bästa år. Hon vann det ena rubrik-loppet efter det andra och blev nationell champion.

 Evelina Rönnlund efter seger med Philiango i nyinstiftade SFK Pokal för Amatörryttare. 
Elin Ahlin vann flera rubriklopp ifjol, bl.a. SM (foto: Elina Björklund), Hipp´s Whip, Silverstöveln och Kronprinsens Husarregementes Memorial.
 
 

Vem vinner ATG:s Galopp-pris

ATG:s och travets gemensamma Hästgala hålls i år digitalt lördagen den 12 februari i samband med eftermiddagens sändning av V75.

Vid Hästgalan ska 2021 års bästa fyr- och tvåbenta inom svensk travsport hyllas.

Det delas även ut ett par priser vid sidan av så att säga. Ett av dem är ATG:s pris till en person som genom sina bestående insatser berikat svensk galoppsport och hästnäring. Priset instiftades år 2020 och har delats ut till Fredrik Janetzky och Cecilia Gråberg. Vem vinner priset i år?

 

Solen hinder i hinderlopp

Storbritannien. Lågt solstånd har vid ett flertal tillfällen på sistone gjort att hinder har fått flaggas ut i brittiska hinder-löpningar. Den minnesgode kommer ihåg att även på Täby Galopp kunde lågt solstånd ställa till med bekymmer för ryttarna då upploppshinderna skulle hoppas kvällstid på sommaren. 
 
 

En tysk hinderprofil har avlidit

 

Häromdagen avled Otto-Werner Seiler, 84 år gammal. Han var en stor personlighet inom tysk galopp.

Otto-Werner Seiler var hästägare, tränare och uppfödare samt föreningsmänniska. Under namnet Stall Steintor vann hans hästar under 66 års tid 1.608 segrar och för 513 av dem stod han själv för träningen enligt GaloppOnline.de. Inom tysk hindersport var han mer eller mindre en legend och Stall Steintor vann 19 Championat som bästa hinderhästägare. En som arbetat åt Stall Steintor är Seamus Walsh.

Otto-Werner Seiler startade hästar på Strömsholm vid ett flertal tillfällen. Faktiskt redan i den första upplagan av Svenskt Grand National 1971 hade han två hästar till start, båda blev dock oplacerade. 40 år senare startade han på nytt två hästar och då med ett bättre resultat, Alanco kom tvåa och Shattenqueen femma. Alanco kom sedan tillbaka och vann GN både 2012 och 2013 med Cevin Chan i sadeln. Alanco startade i GN en fjärde gång 2014 och blev då oplacerad.

En som minns Otto-Werner Seiler är amatörryttaren Daniel Wirenstål som vann ett Fegentrilopp, steeplechasen Preis des Jagdhauses, i Baden-Baden 2008 med Shattenqueen.

- Tråkigt att höra om herr Seiler, säger Daniel Wirenstål. Jag uppfattade honom som en sann gentleman. Hans fina Schattenqueen gav mig ett fantastiskt minne för livet. Jag red även Alanco i ett Fegentri-lopp i Mannheim om det var 2009 kanske, han monsterpullade i ledningen fram till upploppet då han var nöjd med sig själv och spottade ut bettet.

 

 

Det är dags att betala

Medlemsavgiften 2022

Medlemsavgifterna är en betydande och viktig del av klubbens intäkter.

Medlemsavgiften är 300 kr och betalas enklast in på ARK:s BankGiro 805-8851. Glöm inte att ange namn.