Årets stora tillställning närmar sig

Som tidigare meddelats kommer Fegentris årsmöte 2022  (Annual General Meeting) och Galamiddag med prisutdel-ning till fjolårets bästa Fegentriryttare att hållas i Sverige.

Var och när kommer eventet att äga rum?

Fredag 6 maj. De utländska gästerna börjar att anlända till Lejondals Slott i utkanten av Upplands Bro. På e.m. kommer Fegentris styrelse, där Hans Engblom ingår, att ha ett möte. På kvällen blir det gemensam middag på Lejondals Slott.

Lördag 7 maj. På f.m. hålls Fegentris årsmöte med del-tagande av delegater från 12-15 av Fegentris medlems-länder på Lejondals Slott. På grund av pandemin har den nuvarande styrelsen suttit sedan 2017 men nu blir det val av styrelse för en  treårs-period. Ordförande sedan 2017 är Elie Hennau från Belgien.

På lördagskvällen hålls så Galamiddagen på Bro Park som ser ut att bli minnesvärd. Till ett kraftigt subventionerat pris serveras en trerättersmeny inkl. dryckespaket. Fjolårets bästa manliga och kvinnliga Fegentriryttare kommer att hyllas, däribland Emelie Gustafsson som kom på tredje plats individuellt.

Konferencier blir Josephine Chini, som själv kan se tillbaka på ett Fegentrichampionat 2015. Det blir dessutom underhållning av sällan skådat slag i dessa sammanhang.

Söndag 8 maj. Löpningar på Bro Park. Två Fegentrilöpningar för ryttarinnor har skrivits ut. En kommer att namnges efter eventets största sponsor Stockholms Galoppsällskap (SGS) och den andra kommer att tillägnas Björn Zachrisson, tidigare ordförande i ARK och ledamot i Fegentris styrelse, numera Honory Vice President i Fegentri.

I båda loppen har ARK skjutit till ägarbonus med 6.500 kr och tränarbonus med 3.500 kr fördelat på de tre främst placerade hästar med anvisade ryttare.

 Fegentris ordförande Elie Hennau från Belgien.
 
 

Tillfälle till Reunion

Flera tidigare ARK-medlemmar har visat intresse för att komma på Galamiddagen och det blir ett gyllene tillfälle till återförening, träffa gamla ryttarkolleger och prata minnen.

Några tidigare utländska Fegentriryttare har också aviserat sitt deltagande såsom Loek van der Ham/Nederländerna (vann på Strömsholm 2004 med Conclusion), Edgar Byrne/Irland och sist men inte minst David Dunsdon/Storbritannien (Fegentri-champion 2002 och vinnare av Svenskt Grand National med Silent Keys både 2001 och 2003).

 

Våra sponsorer och samarbetspartners

Stockholms Galoppsällskap          Svensk Galopp

Jockeyklubben                               Lejondals Slott

Skånska Fältrittklubben                 Håbo Buss

 

 

Buss går mellan Lejondals Slott och Bro Park

För de som avser att bo på Lejondals Slott kommer det att gå gratis buss från Slottet till Galamiddagen på Bro Park och sedan åter efter middagen, samt från Slottet till söndagens löpningar på Bro Park. Bussen går via Bro tågstation.

 

 

Inbjudan till Galamiddag

på Bro Park lördag den 7 maj kl 19. Trerättersmeny med dryck, underhållning och prisutdelning till 2021 års bästa Fegentriryttare. Se separat inbjudan.

 

ARK:s priser vid Galamiddagen

 

Vid Galamiddagen på Bro Park kommer även fjolårets svenska Championryttare att hyllas. Det är Elin Ahlin (slätt) och Kim Stern (hinder). Foto: Anna Öhgren.

 

Ytterligare två ryttarlicenser

Nu har Svensk Galopp publicerat namnen på ytterligare två amatörryttare med svensk licens.

Därmed är antalet uppe i tolv. Ytterligare några licenser ligger i pipeline. Från ryttarhåll har det framförts synpunkter på svårighet med att få tid hos läkare för friskintyg, för få tider för fys- och konditionstest samt okunskap om den nya hälso-deklarationen.

 

Ny ARK-medlem: Lars-Åke Enström

 

 
 
ARK
 
ÅRSMÖTE

 

 

Amatörryttarklubben håller årsmöte lördagen den 23 april kl. 13.00 på Bro Park. Lunch serveras.

Det blir möjligt att delta digitalt.