Stora montéframgångar för Iina Aho

Iina Aho är en av landets mest framgångsrika monté-ryttare inom travet. Hon har sju årssegrar. Nyligen satte hon svenskt rekord när hon red Art On Line till seger på Åby den 15 augusti.

I höstas red hon även två galopplöpningar och hon var en de sex ARK-medlemmar som deltog i British Racing School-kursen i Newmarket i mars.

- Jag har absolut haft nytta av kursen, säger Iina Aho när nyhetsbrevet kontaktar henne. Även om det är monté så finns det mycket att lära av galoppjockeys. Inte minst hur viktigt det är med god kondition, som var en stor del av kursinnehållet.

- Är evigt tacksam för att jag fick vara med på New-marketresan och hoppas på att få användning av de kunskaper jag tog med mig hem även i galoppen. Jag galoppridtränar hemma hos tränare lite då och då, och det skulle vara kul att rida lopp igen, avslutar Iina Aho.

 

Fin helg för norskan Dina Heggum

Övrevoll 23 augusti: Dina Heggum hade en fin  helg. I lördags var hon trea i Longines World Fegentri Cham-pionship på The Curragh på Irland (Josephine Chini var sexa) och i söndags vann hon Longines Ladies Cup på Övrevoll. Det var hennes första seger på den norska Derbydagen. Tidigare har hon vunnit på den svenska Derbydagen med Hakuna Matata 2013. Ombord på Jouye vann hon komfortabelt med fem längder före Lea Olsen (fyllde 30 år i lördags) på Iamundercover. Trea och bäst av de svenska ryttarna var Helena Berlin på Barn Dance.

 

Svenskt-danskt ordförandemöte

I anslutning till Fegentrilöpningarna på Jägersro den 9 augusti  träffades Rikke Bay Torp och Hans Engblom, ordförande i den nybildade Klampenborg Amatörer 2015 respektive ARK. Rikke Bay Torp berättade om arbetet i klubben och hoppas att Danmark åter kan bli aktiv med-lem i Fegentri och därmed kunna delta i Longines World Fegentri Championship. Det diskuterades också om åter-upptagande av Skandinaviskt Mästerskap för amatörer.

 

Nathalie Johnsson rider EM för ryttarinnor

Svensk representant i den 25:e upplagan av EM för amatörryttarinnor blir Nathalie Johnsson. Det blir två löpningar i Budapest (Ungern) nu på lördag och sedan två löpningar i Bratislava (Slovakien) på söndag. Hästarna lottas vid en välkomstceremoni på fredagkväll. För Norge ska Nina Holm rida. Det har blivit norsk seger två år i rad. Thea Hofossaeter vann 2013 och Dina Heggum 2014. Förra året kom Elin Borén på fjärde plats.

 

Andreas Tapia Dalbark var oplacerad i Spanien

Sju ryttare från tre länder deltog i de manliga ryttarnas Longines World Fegentri Championship-löpning på stranden i Sanlucar på spanska syd-kusten den 12 augusti.

En spansk icke-nominerad ryttare vann närmast före Gonzalo Pineda Carmena. Italienaren Antonio Ferramosca kom tvåa och sexa var Andreas Tapia Dalbark.

 

Spansk seger i Schweiz

Gonzalo Pineda Carmena från Spanien vann herrarnas Fegentrilöp-ning på Frauenfeld-banan i Zürich i lördags. Fransmannen Gonzague Cottreau, som leder värdscupen, kom trea och norrmannen Philip Scott Sönsteby var sist av de sju deltagarna. Rankinglistan toppas fortfarande av Gonzague Cottreau som nu har 101 poäng men Gonzalo Carmena Pineda ligger nu bara två poäng efter.

Andreas Tapia Dalbark var inte inbjuden till Schweiz men har fått inbjudan till Baden-Baden (Tyskland) den 29 augusti och sedan till Ostende (Belgien) två dagar senare. 

 

I Derbydagens solglans

 
 

 

 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej