Det återstår två amatörlöpningar att rida i år och kampen om ryttarchampionatet på slätt är ännu inte avgjord. På söndag vet vi svaret om det blir Josephine Chini eller Ina Veronika Toverud från Norge som blir champion. 

Båda ryttarna har var sin ritt. Josephine Chini ska rida Top Scene i morgon onsdag och Ina Veronika Toverud rider Awesome Delight på söndag. Båda hästarna startar med goda chanser att vinna. 

Nathalie Johnsson, som ligger tvåa på topplistan, har inte någon ritt. Ställningen är följande då två löpningar återstår.

Bro Park 11 december. Det tog Josephine Chini 16 försök att vinna på den nya huvudstadsbanan Bro Park. Men i söndags kom första segern ombord på favoriten Nocture som hon tidigare ridit till seger på Jägersro. 

Tvåa, besegrad med halvannan längd, kom Hannah Persson på Awesome Delight och sedan var det samma marginal ner till trean Caroline Engen på Eldivo.

Elliot Öhgren finalrider i Qatar 

I dag flyger Elliot Öhgren till Qatar för att delta i årets två sista Fegentrilöpningar. På onsdag rider han fullblodet King of Doha och på torsdag arabhästen Semwo. Rankinglistan toppas av spanjoren Ignacio Melgarejo Loring med 151 poäng som har fransmannen Guilain Bertrand hack i häl med 145 poäng. Elliot Öhgren har placering åtta på rankinglistan med 9 poäng.

ARK hade möte med Svensk Galopp 

I går måndag hade ARK:s ordförande Hans Engblom och styrelseledamoten Ilka von Dalwigk ett bra möte med företrädare för Svensk Galopp, sportchefen Dennis Madsen och administrativa chefen Helena Gärtner. Den största samtalsfrågan var utbildning för ryttare och hur denna kan utvecklas med forne championryttaren Fredrik Johansson som handledare.

 

Kommentera

Publiceras ej