Jägersro 13 september. Kvällens amatörlöpning, som ingick i Wendes Cup-serien, reds över 2400 m. Direkt från start red Josephine Chini till front på favoriten Aithusa och dirigerade sedan loppet. Kate Alvesparr på Maxillaria avvaktade i kön inledningsvis men ökade farten på bortre långsidan för att sedan gå upp utvändigt om ledaren i slutsvängen.

Halvvägs in på upploppet var striden över och Maxillaria vann med en dryg längd. Sin Miedo, riden av Ida Carlsson, låg länge strax bakom ledaren och höll bra till en tredjeplats. Det var årets femte seger för Kate Alve- sparr varav tre har tagits i Sverige. 

 

Det hettar till i championstriden

Efter segern för Kate Alvesparr på Jägersro i går har det hettat till ordentligt i championstriden på slätt. Nathalie Johnsson är ensam om att ha fyra segrar men hon uppvaktas nu rejält av Josephine Chini och Kate Alvesparr

Följ med på medlemsresa

ARK planerar att ordna en medlemsresa till någon större galopptillställning utomlands nästa år. Din ”insats” för att få åka fritt är att du ställer upp som galoppvärd på Bro Park. Det finns ett mycket stort intresse att besöka den nya huvudstadsbanan och Svensk Galopp räknar med flera besöksgrupper under hösten och vintern. Redan nu på tisdag den 20 september behövs det fler värdar. Kontakta Hans Engblom, 073-646 7644, för mer info. 

 

Årets Cupdag: Mer publik, mer spel

Bro Park 11 september. Det kom nästan 50 procent fler åskådare till årets Cupdag på Bro Park jämfört med förra årets Cupdag på Täby Galopp. Det kom 3.240 personer. På totalisatorn omsattes det 9.121.735 kr vilket är drygt sex procent mer än förra årets Cupdag. Det är också den högsta spelomsättningen för Cupdagen sedan år 2008 då det spelades för inte mindre än 13,2 miljoner kronor! Steget dit är ganska långt. 

är ett magiskt tal för Svensk Galopp.

I sin Hörnbergs hörna i juni presenterade Svensk Galopps VD Ulf Hörnberg styrelsens mål att det vid minst sju tävlings- tillfällen per år ska komma mer än 4 000 åskådare.
Hittills i år har det uppnåtts fem gånger; vid årspremiären på Göteborg Galopp, Nationaldagsgaloppen på Gärdet, Strömsholm, invigningen av Bro Park och troligtvis Täbys Tribute Day. För resten av det här året är det inte sannolikt att publiksiffran vid något tillfälle kommer att ligga i närheten av 4 000.
Nästa år finns det ingen Tribute Day eller invigning av Bro Park att luta sig mot. Däremot bör Derbydagen på Jägersro kunna dra en storpublik på mer än 4 000 då det 100:e svenska galoppderbyt ska ridas.

Elliot Öhgren rider i Berlin på lördag

På lördag ska Elliot Öhgren rida en löpning i Longines World Fegentri Championship for Gentlemen på banan Hoppegarten i Berlin.
Den fjärde och sista Fegentrilöpningen i USA, som reds på Delaware Park, vanns liksom de tre tidigare loppen på USA-touren av en icke-nominerad USA-ryttare.
Guilain Bertrand från Frankrike kom tvåa.

Inför loppet i Berlin är poängställningen den att Ignacio Melgarejo Loring från Spanien leder med 111 poäng närmast följd av Guilain Bertrand med 101 poäng. Elliot Öhgren har ett poäng från sin enda ritt i Ostende för tre veckor sedan. Genom att rida i några av årets löpningar skaffar han sig erfarenheter inför nästa år. 

 

Kommentera

Publiceras ej