Bro Park 19 mars. Ledning från start till mål var segerreceptet för 15-åriga Emma Nordin när hon vann söndagens amatörlöpning på Rossmos Secret som gick med toppvikten 74 kg.

Ekipaget hade en klar ledning in på upploppet och sena spurter från Hannah Persson på Sibenik och Melissa Juneskans på Yamato kunde inte hindra ledarekipaget från att vinna.

Efter fem ritter har Emma Nordin formraden 1-2-2- 1-1, hon har alltså ännu inte varit sämre än tvåa. Givetvis kommer den dagen och antagligen ganska snart. Kvar står dock det faktum att unga Emma Nordin med framgångsrik bakgrund som ponnygaloppryttare på ett utomordentligt sätt har klarat övergången till att rida stor häst.

Tredjeplacerade Melissa Juneskans, jämngammal med Emma Nordin, ska också särskilt omnämnas i sammanhanget. Hon har varit på trioplats i tio av
sina 14 ritter. Det pågår alltså en behövlig påfyllning av ryttarkadern i form av lovande tonårstjejer, men när kommer grabbarna? Var finns de?

I samarbete med skogsinvesteringsbolaget J & O Forest Group kommer det att ridas en miniserie för amatörryttarna på Bro Park. Serien består av fyra löpningar som preliminärt kommer att ridas den 14 juni, den 10 juli, den 22 september och slutligen den 19 oktober.

I varje löpning får segrande hästens ryttare J & O Forest Groups hederspris, ett presentkort på Maddes Hästsport. I loppet den 19 oktober delas det även ut ett täcke till segerhästen.

Slutsegraren, efter en särskild poängberäkning, kommer dessutom att få ett särskilt pris. För att få poäng ska ryttaren vara medlem i ARK. 

 

Kommentera

Publiceras ej