Göteborg Galopp 21 maj. Efter något hundratal meter i Börjes Champion ARK Cup avd. 3 över 1200 meter gled Sofia Presits till front på Burning The Clocks och behöll sedan ledarpositionen in i mål.

16-åriga Sofia Presits är ett ryttarlöfte värt att följa. Nu tog hon sin tredje seger i 15:e ritten sedan debuten för drygt ett år sedan. Hon har för övrigt tagit sina tre segrar på olika banor. Först vann hon Britta Strokirks Memorial på Bro Park med 10-oddsaren Mirror Lad och sedan vann hon på Jägersro Galopp med Clauses Monsieur.

I går blev segermarginalen till tvåan Jessica Wadst på Clauses Angora 3,5 l. Trea slagen med ytterligare halv-annan längd kom Melissa Juneskans på Rossmos Secret. 

 

Jessica Wadst leder Börjes ryttarserie

Efter tre av årets 15 löpningar i Börjes Champion ARK Cup 2017 leder Jessica Wadst med 24 poäng.

 

Poängställningen i Börjes Champion ARK Cup 2017

1. Jessica Wadst - 24 p

2. Sofia Presits  - 17 p

3. Melissa Juneskans - 16 p

4. Tobias Olofsson - 15 p

5. Linde Niklasson - 11 p

 

Barbara Guenet tog meriterande seger

Frankrike. Amatörryttarnas kanske mest prestigefyllda steeplechase Gras Savoye Hipcover Prix Marechal Foch reds i går på Auteuil i Paris. Distansen är 4400 meter och prissumman hela 55.000 euro.

Populär segrare blev Barbara Guenet, som är Fegentri-champion på både slätt och hinder.

 

 

Italien. Söndagens löpning i Longines World Fegentri Championship Ladies på den italienska Derbydagen i Rom vanns av Melissa Boisgontier från Frankrike. Här på bild med nationalhjälten Frankie Dettori.

Det svenska hoppet Elin Rödjare hade återigen inte det direkta flytet.

- Hästen jag skulle rida blev struken 1½ timme innan start. Som tur var fick jag överta en häst från den tjeckiska ryttaren som inte kom. Fick order att ta front för min häst hade inte speed, men det var fler som skulle ta fronten så vi låg som trea men in på upploppet kunde min häst inte svara utan kom sist.

- Men det är bara att ta nya tag och jag måste bara tillägga att Capannelle var en helt fantastisk bana, säger Elin Rödjare.

De kvinnliga Fegentriryttarna tävlar på nytt redan på söndag återigen i Italien, närmare bestämt i Milano, men dit har Elin Rödjare inte fått någon inbjudan.

 

 
 
 
 
 

Bro Park 14 maj. Under pompa och ståt har ryttarnas nya träningslokal invigts.

Lokalen har iordningsställts tack vare ekonomiskt bidrag från Jockeyklubben och Stockholms Galoppsällskap. En celeber gäst som testade utrustningen vid invigningen var 18-åriga Bianca Salming, friidrottare med inriktning på mångkamp och flerfaldig SM-vinnare på ungdomssidan. Lokalen kunde sedan användas direkt då ponnyryttarna hade sin genomgång efter dagens ponnylöpningar.

 

 

Göteborg Galopp 21 maj. Traditionsrika häcklöpningen HM Drottningens Pris utmynnade i en hård duell mellan Christopher Roberts på vinnaren Lindenthaler (t vr) och Niklas Lovén på Calvados, som vunnit loppet tre gånger tidigare. 14-årige Omoto Sando (Henrik Engblom)  som också vunnit loppet tre gånger avstannades och tränare Are Hyldmo befarade att tävlingskarriären är över.

- Det ser ut som om han har fått en vridning i hasen och därmed skadat en sena, kommenterade Are Hyldmo. 

 

Nationaldagsgaloppen 2017 – nu ännu bättre!

Svensk Galopp gör reklam för att Nationaldagsgaloppen på Gärdet den 6 juni i år är ännu bättre!

Ja, sett till familjeaktiviteter, serveringsmöjligheter etc. Men på vilket sätt kommer det sportsliga att förbättras jämfört med ifjol? Prissummorna i de fyra loppen för engelska fullblod har nämligen sänkts med 27 %, från 300.000 kr till 220.000 kr.

Frågan går vidare till Svensk Galopps sportchef Dennis Madsen (bilden) som säger att det totalt sett har skett en höjning av prissummorna i år i den lägsta klassen och det finns även särskilt utskrivna Premiumlöpningar. Man inte får se tävlingsdagen på Gärdet som isolerad.  Nivån på prispengarna där stämmer in i totalbilden. Dennis Madsen känner ingen oro för att det inte kommer att startanmälas tillräckligt med hästar och för hästägarna utlovar han en stor upplevelse som VIP-gäster. 

 
 
 

Familjedag på gott och ont

Göteborg Galopp 21 maj. Söndagens familjedag var på gott och ont. Det kom marginellt något fler besökare i år jämfört med förra året, uppskattningsvis 4.600 personer att jämföra med 4.420. Däremot rasade spelomsättningen med 28 procent, från 3,66 till 2,65 miljoner kronor. Och det blev en väldig tidsutdräkt, först för artistuppträdande och sedan för framtagning av hinder. Runt fem timmar höll tävlingsdagen på. 

 

 
 

Christopher Roberts nära trippelseger

Göteborg Galopp 21 maj. I Maidenhäcklöpningen red Christopher Roberts familjehästen Painters Easel som tog en mycket imponerade seger i sin första hinderstart. Tvåa kom favoriten Beentheredonethat som reds av gäst-ryttaren Valentin Delbe´ och trea kom Darjeeling (Kevin Parkin).

Även dagens avslutande Häcklöpning slutade med två hästar sida vid sida i slutskedet. Lady Dylan (Danny Patil) ledde storartat från start till mål men uppvaktades mycket intensivt av Christopher Roberts på El Gran Mago. Trea kom Daniel Wirenstål på Hat Parade.

 
 

Kommentera

Publiceras ej