Jägersro 5 november. Det var ledning från start till mål som gällde för Kaia S Ingolfsland på Mrs Lilly Allen i femte och sista löpningen i ryttarserien Wendes Cup.  

Det var första segern i Sverige för det norska stjärnskottet som leder kampen om amatörryttarchampionatet på Övrevoll. En tappad stigbygel i starten höll dock på att äventyra allt. Seger-hästen Mr Lilly Allen ägs för övrigt av 2012 års svenska amatör-ryttarchampion Fanny Olsson, numera jockey.

Favoriten Razello (Julia Presits) hade som vanligt länge långt fram till ledaren men spurtade bra vid upploppets början och tog en klar andraplats. Ännu vassare mot slutet var Mr Naughty Boy (Sofia Presits) som blev trea.

 

Jessica Wadst vinner Wendes Cup

Jägersro 5 november. Som väntat tog Jessica Wadst total-segern i ryttarserien Wendes Artilleriregementes Cup. Hon kom sexa i finalen med Strawberry Thief vilket räckte. Hon fick totalt 35 poäng mot 30 för Julia Presits och 28 för Sofia Presits.

 

Niklas Lovén vann St Eriks Pris

Blommeröd 4 november.Årets sista hinderlöpning, steeple-chasen St Eriks Pris, vanns av Niklas Lovén på Moss Cloud. Det var hans femte ryttarseger i loppet. Tvåa kom Hightower (Anna Pilroth) och trea Truckers Glory (Christopher Roberts). 

 

 

Inställt i Rom på grund av regn

Italien. Söndagens tävlingar på Capannelle i Rom ställdes in till förtret för Elliot Öhgren och övriga Fegentriryttare som rest dit. Nästa resa blir till Oman den 17 november och sedan blir det två finallöpningar i Doha i Qatar den 14-15 december.
 
 

Till Svensk Galopp: Ändra i tävlingskalendern

Det kan knappast vara förenligt med andan i Svensk Galopps Mål- och strategidokument att planera in tre täv-lingsdagar den 16-18 juni 2018 såsom gjorts, nämligen Strömsholm (lördag), Göteborg Galopp (söndag) och Bro Park (måndag). 

 
 

Litet beroende på hur propositionerna skrivs ut för Göteborg Galopp är det ändå högst troligt att Strömsholm kommer att bli lidande. För tränare med starthästar samtliga tre dagar kan det bli problem med logistiken, hur sker transporten av hästarna?

Svensk Galopps planering kan knappast ses som ett optimalt utnyttjande av våra förutsättningar sett till hästar och aktiva tvåbenta, det verkar vara ogenomtänkt.

Risken är uppenbar att man slår undan grunden för en lyckad tävlingsdag på Strömsholm, årets största dag för hindersporten och amatörryttarsporten.

Det kan tilläggas att Svensk Galopp planerat in fem tävlings-dagar inom loppet av sju dagar runt Strömsholmsdagen.

Det bästa vore att tidigarelägga tävlingsdagen i Göteborg den 17 juni så att det hinns med att rida häcklöpningar där vid två tävlingstillfällen innan Grand Nationaldagen på Strömsholm. Hindersporten verkar vara styvmoderligt behandlad.         
Av HE   
 
 
 

Omvänd ordningsföljd på Övrevoll

Övrevoll 2 november. Förra veckan vanns amatörloppet av Kaia S Ingolfsland (Iona) knappt före Emilie Finckenhagen (Queen´s Delight). I torsdags blev resultatet det omvända mellan ryttarna.

På bortre lång gnuggade Kim Stern fram Itsakeeper till ledningen utvändigt om Kaia S Ingolfsland på Rock The Boat som varit i frontläge sedan start. In på upploppet contrade Rock The Boat och längre ut kom Emilie Finckenhagen på Queen´s Delight, som gått i utvändiga spår hela vägen. Efter strid gick segern till Queen´s Delight med en halv längd.

Det var andra årssegern för Emilie Finckenhagen och hennes fjärde seger totalt. Itsakeeper höll till tredjeplatsen.

 

Lisa Lindbjerg i vinnartagen inför Abu Dhabi

Danmark.Lisa Lindbjergvann ett av lördagens tre lopp i Århus med Fru Hjuler. På fredag finalrider hon i HH Sheikha Fatima BInt Mubarak Ladies World Championship i Abu Dhabi. 

 

Kommentera

Publiceras ej