Börjes Champion ARK Cup är en serie för amatörryttare som arrangeras av Amatörryttarklubben i samarbete med Börjes i Tingryd samt Svensk Galopp och de tävlingsarrangerande banorna. Serien består av 15 löpningar fördelade på Täby, Jägersro, Göteborg Galopp och Strömsholm. 

 

Avd               Datum          Bana

1.                   29 april         Täby

2.                   12 maj           Jägersro

3.                   20 maj           Täby

4.                   24 maj           Jägersro

5.                   13 juni           Strömsholm

6.                   5 juli              Göteborg Galopp

7.                   24 juli            Göteborg Galopp

8.                   4 aug             Täby

9.                   30 aug           Göteborg Galopp

10.                 2 sep             Jägersro

11.                 9 sep             Täby

12.                 11 sep           Jägersro

13.                 7 okt             Täby

14.                 1 nov             Jägersro

15.                 5 dec             Täby – Final

 

Bestämmelser för Börjes Champion ARK Cup 2015

1. Segrare är den ryttare som uppnått flest poäng efter den avslutande löpningen (finalen). Vid lika poängtal avgör bästa resultatet i finalen. Poängberäkningen är 15-9-6-3-2 för de första fem placeringarna i resp. löpning (avd. 1-14). I finalen dubblas poängen till 30-18-12-6-4. Dessutom får varje ryttare som inte placerar sig som 1-5, en poäng för deltagande i varje löpning.

 

2. I samtliga löpningar är alla som i övrigt är kvalificerade att rida som amatörryttare berättigade, oavsett om ryttaren tidigare deltagit i serien eller ej. Dock krävs för slutseger att ryttaren har deltagit i minst tre av löpningarna.

 

3. För att erhålla poäng ska ryttaren vara medlen i ARK och ha betalat årets medlemsavgift senast dagen före löpningens avridande. Även amatörryttare som rider på dansk eller norsk licens kan delta i serien och erhålla poäng. Finallöpningen är öppen endast för ryttare som är medlemmar i ARK eller har dansk eller norsk licens.

 

4. Slutsegrande ryttare vinner ett resestipendium att användas till galoppresa utomlands under 2015-2016 enligt överenskommelse med ARK. Segraren förbinder sig att vid återkomsten lämna skriftlig redogörelse med foton för publicering enligt ARK:s gottfinnande.