Tysk hemmaseger i Baden-Baden

Tyskland. Tre icke-nominerade tyska ryttarinnor kom först i mål i lördagens Fegentrilöpning i Baden-Baden. Liksom i Bad Harzburg för en månad sedan segrade Eva Herresthal. Bäst av de nominerade ryttarinnorna var Sara Shaffer från USA på en fjärdeplats. Josephine Chini red den näst minst spelade hästen i 14 hästarsfältet och kom åtta. Varken Silja Stören (Norge) eller Sabina Gammelgård (Danmark) deltog. 

 

Brittiska nyheter inför 2017

Det blir en ökning med 14 tävlingsdagar till 1.496 i Stor-britannien nästa år, 894 på slätt och 602 på hinder. Antalet löpningsdagar på allvädersbanor ökar till 324 och uppgår till 36 % av slätloppsdagarna. Ett stort antal tävlingsdagar kommer att flyttas från eftermiddag till kvällstid. Året runt kommer det att vara Saturday Evening Racing.

Belgien. 18-årige Elliot Öhgren gör i dag sin första ritt som nominerad svensk Fegentriryttare. Det sker i Ostende i Belgien. Josephine Chini ska rida i ryttarinneloppet och har även fått en ritt i dagens tredje galopplöpning. Resten av tävlingsdagen är det travlopp.

Redan till helgen är det dags för ryttarinnorna att tävla i Istanbul under den internationella galoppfestivalen.

Elliot Öhgren kan på grund av sin skolgång inte delta i de manliga Fegentriryttarnas USA-tour om två veckor. Han hoppas däremot på att få en inbjudan till Mannheim den 25 september. 

Kate Alvesparr vann Longines Ladies Cup

Övrevoll 28 augusti. De kvinnliga amatörryttarna tävlade om Longines Ladies Cup på den norska Derbydagen. Ytterspårets Camilla Graver sågs ganska omgående i ledningen på skrällen Ash Hill Towers och anförde 15 hästarsfältet. Det var först strax före mål som ledaren blev hårt ansatt av Kate Alvesparr på Fleckenzen som vann med en längd. Det var ryttarens tredje seger på kort tid.

 

Inga höjda prissummor

Det blir ingen höjning av prissumman i löpningar för hästar i lägsta klassen.

Svensk Galopp (SG) har nu besvarat den skrivelse från Sveriges Amatör-tränarförening och ARK i vilken det framfördes önskemål om ökade pris-summor i löpningar för hästar i lägsta klassen med förslag om en höjning till 40.000 kr.

SG:s VD Ulf Hörnberg förklarar att det inför 2016 beslutades att dra isär klasserna något och satsa på unghäst-lopp och en del av storloppen. Efter möte med Amatörtränarföreningen i Malmö den 29 januari där frågan om nivån på lägsta klassen diskuterades höjdes nivån till 30.000 kr (red:s anm SG:s förslag var 26.000 kr).

Ulf Hörnberg skriver också att SG:s budget är underbalanserad för 2016 och att förslaget kommer att tas med och behandlas ur ett helhetsperspek-tiv i budgetarbetet avseende 2017.

Nya tävlingsdagar

Svensk Galopp skriver ut en helt ny tävlingsdag på Göteborg Galopp lör-dagen den 29 oktober med fyra löp-ningar. Det blir dels de två häcklöp-ningar som skrivits ut på Bro Park den 30 oktober som flyttas, dels två helt nya slätlöpningar. Dessutom flyttas steeplechasen St Eriks Pris från Bro Park den 16 oktober till Blommeröd den 23 oktober.