Alina Öhgren är bäst i väst

 Alina Öhgren vinner Börjes Champion ARK Cup avd. 10 med Marrington Twist tvr delägaren Nathalie Mortensen. Foto: Stefan Olsson.  

 

Göteborg Galopp 26 juli. När fem av årets sju amatörlöpningar på Göteborg Galopp har ridits är Alina Öhgren ensam om att ha vunnit två segrar. Hon har därmed goda utsikter att bli lokal champion.

I söndagens Börjes Champion ARK Cup avd. 10 över 1400 m red hon Marrington Twist som var segerlös efter 42 starter. Hon hade ridit Marrington Twist två gånger tidigare och då varit tvåa och trea. Så söndagens seger var helt i sin ordning.

Ingen i trion som omväxlande haft ledningen från start räckte till för en trioplacering. Marrington Twist övertog ledningen från Alma C (Hanna Nimåker) vid upploppets början och stod sedan inte att hejda. Det blev seger med 2 l före Malva Blademo på Ede´s Garrinchi som var 1 l före Victoria M Larsen på Lomax. 
 

Resultat Börjes Champion ARK Cup – avd. 10

1.    Alina Öhgren-Marrington Twist

2.    Malva Blademo-Ede´s Garrinchi

3.    Victoria M Larsen-Lomax

 

Poängställningen efter avd. 10

1.    Malva Blademo                  63 poäng

2.    Jessica Wadst                     34 poäng

3.    Hanna Nimåker                  28 poäng

4.    Alina Öhgren                       22 poäng

5+   Thea Hildebrandt               17 poäng

5+   Emelie Gustafsson            17 poäng
 

 

Thea Hildebrandt vinner på Övrevoll

Övrevoll 23 juli. Det blev dansk ryttarseger i torsdagens amatörlöpning efter lättnaderna i covid-19-restriktionerna.

Thea Hildebrandt red Tool Box Carlras som hon också vunnit med på Göteborg Galopp i maj. Hon har alltså vunnit lopp i både Norge och Sverige men ännu inte ridit ett enda lopp i sitt hemland Danmark i år. Det är en effekt av Coronapandemin.

Åtta hästar startade över 1980 m. James Fitzmaurice blev farthållare från start med Justice Focused närmast följd av Emelie Finckenhagen på Fort. Duon var fortfarande i front vid upploppets början då Tool Box Carlras satte in sin spurt. 200 m kvar övertog Tool Box Carlras ledningen och vann med 1½ l före Fort.

 

Elliot Öhgren fullbordar familjedubbel

 
Göteborg Galopp 26 juli. Elliot Öhgren (arkivbild) kunde inte gärna vara sämre än lillasyster Alina Öhgren som hade vunnit dagens amatörlöpning. Han såg till att vinna den avslutande Novis-häcklöpningen med Point Taken. Efter tre strykningar kom endast fyra hästar till start. Tvåa blev Niklas Lovén på Incognito.

Däremot startade inte mindre än tio hästar i Maidenhäcklöp-ningen. Senast det startade tio hästar i en hinderlöpning var i Svenskt Champion Hurdle på Strömsholm 2016. Segern gick till Christopher Roberts på Sir Zelmer före Henrik Engblom på Tinolo. Båda hästarna hade klassiska meriter på slätt som tvåa i Svenskt St. Leger 2018 respektive Norsk St Leger 2019. 

 

Hinderbygge på Bro Park

 

Invigningen av hinderbanorna på Bro Park närmar sig. Det är bara drygt tre veckor kvar till den 19 augusti. Arbetet med byggande av hinder på steeplechasebanan pågår för fullt. Här ses Skandinavisk Hindersports ordförande K-B Wirenstål och föreningens förre ordförande Jesko von Koenigsegg i arbete.

 

Ingen dröm är för stor

Jägersro 2 augusti. ARK-medlemmen Nathalie Johnsson har tagit initiativet till att skänka hederspriset till segrande hästens ryttare i amatörloppet som har fått namnet Ingen dröm är för stor.

 
Som uppväxt på legendariska Vasaholms Stuteri i närheten av Dalby är det ingen tillfällighet att Nathalie Johnsson (bilden) fastnat för galoppsporten. Som amatörryttare vann hon 22 segrar och var champion på Jägersro tre gånger. Största segern i Sverige var med Certo Cito i Prix de l´ARK på Stockholm Cup-dagen år 2014. Hon var svensk repre-sentant i European Championship for Amateur Lady Riders två gånger. Hon vann mästerskapet år 2015 efter ha att vunnit lopp i både Budapest och Bratislava.
Nu har hon lagt stövlarna på hyllan och ägnar sig helhjärtat åt uppfödning med egna ston samt att träna. Hon blev invald som styrelse-ledamot i Svenska Fullblodsavelsföreningen i våras och sedan tidigare är hon styrelseledamot i Sveriges Amatörtränarförening. Hon har även varit styrelseledamot i ARK. Genom att skänka hederspriset i söndagens amatörlopp vill hon tacka för allt som amatörryttarsporten har gett henne och entusiasmera fler att ge sig in i galoppsporten.