I Norge vinns amatörernas ryttarchampionat av den som är segerrikast enbart i amatörlöpningar. Årets champion och för övrigt även segerrikast totalt, alltså inklusive ritter i proffslöpningar, blev Dina Heggum som var ensam om att ta fem segrar. Det kan nämnas att när Anna Pilroth blev amatörryttarchampion år 2009 hade hon 13 segrar.

På andra plats i listan över segerrikaste ryttare kom Philip Scott Sönsteby med fyra segrar och på fjärde plats kom de två senaste årens championryttare Silja Stören. På den officiella championlistan (enbart amatörlöpningar) kom Frida Valle Skar på andra plats. 

Årets sista amatörlopp på Jägersro

Jägersro 30 november. Det har startanmälts nio hästar till årets sista amatörlöpning. Nathalie Johnsson har ingen ritt men ser ändå ut att kunna ta sitt tredje ryttar- championat på banan. Säsongen avslutas den 7 december. 

 

Amanda Harbjerg vann årets sista

Danmark. I går söndag avslutades årets galoppsäsong i Danmark med fyra löpningar på Jydsk Vaeddelöbsbane i Århus. Årets allra sista vinnare blev Amanda Harbjerg på Laudate Dominum. Det var hennes sjätte årsseger. 

Inför sin flytt från Stenstorp i Västergötland till Helsing- borg i Skåne har förre championryttaren på slätt Lennart Jarvén skänkt ett tiotal hederspriser han själv vunnit till ARK. Priserna kommer att delas ut vid lämpliga tillfällen. Först ut blir en pampig glasvas som kommer att delas ut till segerryttaren av årets sista amatörlöpning (ARK End of Season) på Bro Park den 18 december. Lennart Jarvén tog 112 ryttarsegrar enbart på svenska banor vilket gör honom till en av de mest segerrika amatörryttarna någonsin. Han var champion åtta gånger med början år 1970 och senast år 1984. Han var även Fegentrichampion på slätt tre gånger. 

Amatörryttare VD för ny travtidning

En ny tidning för travsport kallad Sulkysport ser dagens ljus i början av nästa år, först som webbsajt och i mars ska den första papperstidningen komma ut. Redaktionen kommer till stor del att bestå av medarbetare på Trav- och Galoppronden som nu byter redaktion.

VD blir journalisten och tidigare VD för Travronden Anders Jonsson. Han kom från hoppsporten till galopp- sporten i mitten på 1980-talet och tog två ryttarsegrar på Täby i sadeln på Whippet (1985) och Inspiration (1990). Han tränade själv dessa två hästar till åtta segrar och en nionde tränarseger fick han med Coruna, som han själv hade fött upp (Razmataz Racing). Anders Jonsson var under ett par års tid ledamot i ARK:s styrelse. 

Ny ARK-medlem: Linde Niklasson