ARK har träffat VD Lill Gusén Hammar

Svensk Galopps nya VD Lill Gusén Hammar. 
 

Två företrädare för ARK:s styrelse, ordförande Anna Öhgren och Hans Engblom, har träffat Svensk Galopps nya VD Lill Gusén Hammar.

Mötet hade främst två syften, dels att presentera ARK och berätta vad klubben står för, har uträttat och vill bidra med för svensk galoppsports utveckling, dels att uppmärksamma ett par ämnen som bedöms angelägna och viktiga för sportens utveckling till exempel rekrytering och utbildning av ryttare.

Lill Gusén Hammar hann också ge en aktuell bild av SG:s ekonomi och fem-åriga budgetarbete samt sin syn på vad svensk galoppsport står inför de närmaste åren. 
 
 
 

Galoppens nya ungdomsrepresentanter

De tre galoppsällskapen har fått eller kommer att få nya adjungerade ungdomsrepresentanter i sina styrelser.

Två av dem är välkända ryttarinnor. Hanna Nimåker (17), förra årets amatörryttarchampion på slätt, ingår redan i Skånska Fält-rittklubbens styrelse. Vid Stockholms Galoppsällskaps årsmöte inom kort kommer nyblivna lärlingen Alina Öhgren (20) att väljas in som adjungerad i styrelsen.

Mindre känd för galoppubliken är Daniella Mellbin (30) som tar en plats i Göteborgs Galoppsällskaps styrelse. Hon har en bak-grund inom både träningsstall och uppfödning.

Sedan två år tillbaka är Isabella Sexton adjungerad ledamot i Svensk Galopps styrelse. Hon efterträdde Mimmi Jarl som nu är anställd vid Svensk Galopp med ansvar för frågor om marknad, sociala medier och ungdom på Jägersro.

 

Medlemsavgiften 2021

Medlemsavgiften på 300 kr sätts lämpligen in på

ARK:s BankGiro 805-8851 snarast möjligt.

 

Uppförandekod inom Svensk Galopp

För ett par år sedan fastställde Svensk Galopp en uppförande-kod, Code of Conduct. Den finns på SG:s hemsida

https://www.svenskgalopp.se/om-oss/vardegrund/

Här är ett kort utdrag:

”En fri och öppen debatt gagnar galoppsporten. Samtidigt är det viktigt att vi respekterar och visar hänsyn till varandra i ord och handling och strävar efter konstruktivitet och saklighet när vi framför våra åsikter, såväl internt som i offentliga kanaler och sociala medier.”

 

Börjes Cup inleder säsongen 

Malva Blademo blev totalvinnare och vann resestipendiet i Börjes Champion ARK Cup 2020. Foto: Elina Björklund/SG.

 

Nedräkningen inför galoppens vårpremiär har börjat.

Jägersro har sin första tävlingsdag söndagen den 11 april utan att det rids någon amatörlöpning den dagen. På Bro Park blir det en rivstart direkt onsdagen den 14 april med den första av 15 avdelningar i den sjunde upplagan av ryttarserien Börjes Champion ARK Cup.

Liksom tidigare år får varje segerryttare i de 15 avdelningarna ett presentkort från hästsportvaruhuset Börjes i Tingsryd och total-vinnaren, efter poängberäkning, får ett resestipendium att använda till en utrikes studieresa. För att få poäng måste årets medlemsavgift i ARK ha betalts. Finalen rids den 27 oktober på Bro Park. 

 

 
 

Nya åldersgränser för ryttare

En följd av den svenska spelinspektionens beslut att inte tillåta spel på hästar som rids av minderåriga ryttare blir att lägsta licensåldern för amatörryttare höjs från 15 till 16 år och för lärlingar från 15 till 18 år.

Merparten av årets amatörlöpningar kommer att vara öppna för amatörryttare som har fyllt 16 år. Endast ett mindre antal lopp på Bro Park kommer att ha en lägsta åldersgräns på 18 år.

Amatörryttare måste i fortsättningen ha fyllt 18 år för att få rida i proffslopp på slätt och i hinderlopp blir det en 16-årsgräns.

Mer information finns att läsa på Svensk Galopps hemsida, klicka här

Minimiåldern för ryttare höjs - Svensk Galopp

 

 

51 amatörlöpningar har skrivits ut i år

Svensk Galopp är just klara med årets propositioner och det blir 51 amatörlöpningar (2020: 50). Fördelningen på banorna är Bro Park 25 (28), Jägersro 17 (15), Göteborg 7 (7) och Strömsholm 2 (inställt). Sedvanliga höjdpunkter blir Kronprinsens Husar-regementes Memorial på Jägersros Derbydag den 18 juli och Prix de l´ARK på Stockholm Cupdagen den 19 september. https://www.svenskgalopp.se/documents/514/Propositioner_samtliga_lopningar_2021_210330.pdf

 
 

Boka in datumet:

ARK håller sitt 77:e årsmöte

måndagen den 19 april kl 19.