18-åriga Sofia Presits hade ett framgångsrikt år 2018. Hon tog fem segrar i Sverige och blev tvåa i amatörernas nationella topplista. Hon vann bl.a. loppet om vandrings-priset Silversporren på Göteborg Galopp med familjehästen Expensive (Foto: Stefan Olsson). 

Hon vann även ryttarserien Börjes Champion ARK Cup och har nu utnyttjat resestipendiet till en resa till Australien. Hennes läsvärda reseberättelse sänds som bilaga till nyhetsbrevet. 

 

Hjälp behövs till SM i ponnygalopp

Flera av dagens framgångsrika amatörryttare och lärlingar/ jockeys kommer från ponnygaloppen. Nu ber Cecilia Gråberg/Svensk Galopp om hjälp den 8 juni under Strömsholmsdagarna.

Förutom att SM i ponnygalopp rids den dagen så kommer Svensk Galopp att ha WinMachine på plats och behöver hjälp med folk som kan stå vid den. Sen tar dom gärna emot hjälp av personer som delar ut broschyrer, informerar om hur man går tillväga med att ta licens för galopp, ponnygalopp och kanske även lite försäljning av Grand National-prylar och biljetter till Grand National veckan efter. 

För mer info kontakta Cecilia Gråberg, telefon 08-466 8685 eller cecilia.graberg@svenskgalopp.se

 

 

Det behövs fler amatörryttare

Svensk Galopps Sportavdelning är inne i slutfasen av sitt arbete med årets propositioner som kommer att publiceras inom kort.

Utan att gå händelserna i förväg ser det positivt ut med löpningstillfällen för amatörryttarna. Det planeras för fler amatörlöpningar än det har ridits de senaste två åren. 

Med anledning av att ARK fyller 75 år har styrelsen beslutat att det ska ridas en Jubileumslöpning på Bro Park torsdagen den 29 augusti. 

Ryttarserien Börjes Champion ARK Cup omfattar som vanligt 15 löpningar fördelade med sex på Bro Park, fem på Jägersro, tre på Göteborg Galopp och en på Strömsholm. Det blir start den 7 april och finalloppet rids den 24 november. Liksom tidigare gäller det att ha betalat årets medlemsavgift i ARK, eller vara medlem i NoARK eller DAC, för att få poäng och kunna strida om resestipendiet. 

Förra året var det ett rekordlågt antal amatörryttare med svensk licens. För att möta ett ökat antal löpningstillfällen behövs det inte bara hästar som startanmäls utan också fler ryttare. 

Det arrangeras ryttarlicenskurser på Bro Park den 6-7 april och på Jägersro den 27-28 april. För mer info se Svensk Galopps hemsida och sprid gärna information om detta till vänner som kan förväntas vilja rida löp. 

 
 
 

Intresserad av styrelsearbete?

Är Du intresserad av föreningsarbete? Att arbeta med Amatörryttarklubbens framtid?
ARK som i år fyller 75 år går ett historiskt år till mötes.
ARK:s styrelse kommer att förnyas med ett par ledamöter vid årsmötet i april. Då kan det finnas plats för Dig som inte bara har synpunkter utan även vill engagera Dig i klubbens verksamhet på något sätt.
För mer information kontakta valberedningens sammankallande Ingrid Önning, ingrid.onning@gmail.com, 070-781 5036, eller ARK:s vice ordförande Anna Öhgren, ohgren.anna@gmail.com, 070-820 5796.

 

Tyskt Grand National i Bad Harzburg 

TysklandFör första gången någonsin kommer det att ridas ett tyskt Grand National. 

Loppet kommer att ridas i Bad Harzburg den 20 juli och inleder meetinget Harzburger Rennwoche. Distansen blir 4800 m och prissumman 12.000 euro. Loppet kommer att ha Listed-status. Dammen som det rids ner i vid Seejagdrennen kommer inte att ingå i hinderparken. 

Datummässigt ligger loppet bra till för hästar som startar i Svenskt Grand National på Strömsholm den 15 juni. 
[Källa: Anglo-German Racing]

Ny ARK-medlem: Christer Hederud