Tina Henriksson ny etta i Börjes Cup

Tina Henriksson vinner Börjes Champion ARK Cup avd. 14 med Watch Me Dance. Foto: Stefan Olsson.  

Jägersro 30 oktober. Tina Henriksson gjorde processen kort när hon lät favoriten Watch Me Dance spåra från start till mål i Börjes Champion ARK Cup avd. 14 över 1200 m.

Loppet blev ganska händelsefritt. Jessica Wadst skuggade ledaren med Lomax och Victoria Miklas Larsen låg trea med Cece Dailuaine och den ordningsföljden höll sig ända in i mål. Emelie Gustafsson blev fjärdeplacerad på Otama Mareld som hade störts i svängen. Åtta hästar startade.

Om dagens löpning var odramatisk så kommer det att bli desto mer dramatik då ryttarseriens final rids på Bro Park den 24 november. Genom dagens seger gick Tina Henriksson upp till ledning med 38 poäng närmast följd av Alina Öhgren med 35 poäng. Alla sex ryttare med 20 poäng eller mer, lärlingen Louise Arnshed borträknad, har teoretisk chans till slutseger eftersom seger i finalloppet ger dubbla poäng, alltså 20 poäng.

I finalloppet får segerryttaren Börjes presentkort (1.000 kr) och hästen får ett täcke också från Börjes.

 

Resultat Börjes Champion ARK Cup – avd. 14

1.    Tina Henriksson-Watch Me Dance                 

2.    Jessica Wadst-Lomax

3.    Victoria M. Larsen-Cece Dailuaine

 

Poängställning efter avd. 14

1.    Tina Henriksson                 38 poäng

2.    Alina Öhgren                      35 poäng

3.    Jessica Wadst                     34 poäng 

4.    Elliot Öhgren                      29 poäng

5.    Louise Arnshed (L)            23 poäng

6.    Louise Pettersson              21 poäng

7.    Elin Rödjare                        20 poäng

8.    Giovanni Neri                     17 poäng

9+   Malva Blademo                  14 poäng

9+   Ida Widman                        14 poäng
 

30 år med brittiska allvädersbanor

Storbritannien. På lördag är det exakt 30 år sedan den första löpningen reds på Southwells allvädersbana. Ett par veckor senare var det dags för allvädersgalopp på Lingfield. I både fallen var det häcklöpningar som reds. Sedan tog slätlöp-ningarna över och efter fem år var det helt slut med häcklopp på allvädersbanor. En anledning var låg klass på löpningarna. 

På lördag, dagen för 30 årsjubiléet, rids den första Grupp 1-löpningen på en allvädersbana och det sker i Newcastle.

 

Finaldagen i Ålborg ställdes in

Danmark. Det skulle ha ridits två galopplöpningar på Racing Arena i Ålborg i måndags, provinsbanans sista galopplöpningar för i år. Men löpningarna ställdes in på grund av allt regnande. Klampenborg har sin finaldag nu på lördag och i Århus ska det tävlas både på fredag (två löpningar) och nästa lördag den 9 november (sex löpningar).

 

Blommeröd med utländska gästryttare

Blommeröd 2 november. Årets sista hinderlöpning rids på lördag, steeplechasen St Eriks Pris som ridits sedan 1896.

Sex hästar kommer till start. Två av ryttarna har vunnit loppet tidigare, Kim Stern (Apocal 2014) och Christopher Roberts (Lavirdan 2012).

Två utländska ryttare deltar. Thomas Boyer, som rider på tjeckisk licens, har ridit Carry The Glory två gånger tidigare på Blommeröd med en tredjeplats som bästa resultat. Det var Thomas Boyer som red Wutzelmann till seger i Honzrath i Tyskland tidigare i oktober.

Britten David Prichard leder årets Fegentrimästerskap på hinder. Han har totalt 18 hindersegrar och vann senast en häck-löpning på tjeckiska banan Pardubice där Elliot Öhgren blev fjärdeplacerad. På lördag rider han Martelle.

Niklas Lovén, som hade ett par avsittningar i Pardubice för snart tre veckor sedan, rider inte på lördag men det är redan klart att han vinner det nationella championatet som seger-rikaste hinderryttare. Pavel Vovcenko leder hindertränarnas topplista men om Last Interviewer (Christopher Roberts) vinner St Eriks Pris på lördag blir Charlotte Dillner championtränare.

 

ARK:s Höstmöte på Bro Park

Amatörryttarklubben håller Höstmöte lördagen

den 16 november kl. 13.00 i Annexet.

 

Vem är han, Dennis Persson?

 

Gäst vid ARK:s Höstmöte på Bro Park den 16 november blir Dennis Persson, amatörryttaren som blev tiofaldig hindertränarchampion och nu anläggningschef på Bro Park.

Vad har han att säga om amatör-ryttarsport, hindersportens framtid, Bro Park? Kom och lyssna, ställ frågor. Efter mötesförhandlingen är det frågesport. Varmt välkomna.