Vid Fegentris årsmöte i Ghent 2017 valdes Elie Hennau till ny ordförande efter Nathalie Bélinguier (ordf 2007-2016). På lördag utses hon till Honorary Vice-President, ett hedersuppdrag som Björn Zachrisson innehar sedan åtskillliga år. Under sitt ordförandeskap besökte hon Strömsholm, Göteborg Galopp och Jägersro i samband med Fegentrilöpningar där.
 
 

Italien.  Kommande helg blickar amatörryttarsporten mot Pisa i Italien. På lördag f.m. håller det internationella amatörryttarförbundet Fegentri sitt 63:e årsmöte och på kvällen är det Gala Dinner med prisutdelning till 2017 års championryttare.

En intressant punkt på årsmötet blir presentationen av ett nytt koncept för Fegentris världscup, sedan år 2014 Longines World Fegentri Championship. Inför nästa år ska Fegentris femårsavtal med Longines omförhandlas och det kan innebära stora förändringar i upplägget av världscupen.

Vid årsmötet kommer Sverige att representeras av ARK:s ordf Hans Engblom, som även är ledamot i Fegentris styrelse, och ARK:s vice ordf Anna Öhgren.
På kvällen ansluter
Elliot Öhgren som ska hämta sin bronsmedalj för tredjeplatsen i förra årets mästerskap.

På söndag rids det två Fegentrilöpningar på Ippodromo di San Rossore med Elliot Öhgren som deltagare i herrlöpningen. Tyvärr har Sveriges kvinnliga Fegentriryttare Jessica Vadst fått tacka nej till inbjudan i damlöpningen. 

 

 
 
 
 

Fortfarande ingen tävlingskalender

På lördag rids årets tredje löpning i Abu Dhabi- sponsrade HH Sheikha Fatima Bint Mubarak World Ladies Championship men det finns fortfarande inte någon officiell kalender över de kommande loppen. Sarah Oliver, som ansvarar för inbjudningar, bekräftar till nyhetsbrevet att så är fallet. 

 

 
 

Elliot Öhgren Fegentripristagare nr 8

När Elliot Öhgren på lördag mottar sitt tredjepris i Fegentris världscup 2017 gör han det som Sveriges åttonde manliga pristagare sedan Fegentris bildande år 1955.

Lars Swärd (1978), Niklas Lovén (1995) och Henrik Engblom (2004, 2005) har alla vunnit det kombinerade mästerskapet som bäst på både slätt och hinder. De vann även deltitlar som bäst på slätt och/eller hinder.

Lennart Jarvén vann titeln som bäste ryttare på slätt inte mindre än tre gånger. Christer Segner och Peter Jarvén har också vunnit mästerskapstiteln på slätt.
Christopher Roberts var bäste hinderryttare år 2011 och kom tvåa totalt på slätt och hinder. Året efter fick han en bronsmedalj som trea. Och nu har alltså 20-årige Elliot Öhgren sällat sig till gänget som vunnit Fegentrimedaljer.