Täby 25 november: För ganska exakt ett år sedan, den 16 november 2014, reds arabhästloppet SSAR Race for Happy Amateurs. Loppet vanns av Svensk Galopps ekonomichef Jessica Jankerup på storfavoriten Ghallab. När årets upplaga av loppet reds hette segerekipaget på nytt Jessica Jankerup och Ghallab. Det var för övrigt Ghallabs tredje seger i loppet, han vann även 2012 med ex-jockeyn Michael Richardson i sadeln. Även tvåan Al Janoob har vunnit loppet (2013, Sergio Martin Pachero)

Josefin Landgren på Pamills Lipse friskade på från start. Halvvägs övertog segerekipaget ledningen och även om Josephine Chini försökte utmana invändigt på Al Janoob stod sig ordningsföljden. Komben Ghallab-Al Janoob gav 5,42. Förra året var oddset 5,25. Trea på behörigt avstånd följde debutanten Ellen Wulff på Daraahem.

 

Fegentri söker generalsekreterare

Vid Fegentris styrelsemöte i måndags beslutades det att befattningen som förbundets generalsekreterare kommer att annonseras ut inom kort. Efter förra generalsekre-teraren Susanna Santessons bortgång i april har det löpande arbetet till stor del handlagts av personal vid den tyska amatörryttarklubbens sekretariat i Köln. Det pågår en översyn av vilka arbetsuppgifter som ska ligga på den nya generalsekreteraren.

Fegentris ordförande Nathalie Bélinguier  berättade att det finns två potentiella nya medlemmar. Från polskt håll har det framförts intresse att få arrangera en hinderlöp-ning och det kan bli en löpning för ryttarinnorna i Rio de Janeiro den 12 mars på storloppsdagen Longines Grand Prix of South America. 

Ändrade förutsättningar

Jägersro 30 november: Femte och sista avdelningen i Wendes Artilleri-regementes Cup skulle ha ridits på den inställda dagen den 22 novem-ber. Inför det loppet hade tre ryttare chans att vinna vandringspriset.

När loppet nu ska ridas på den ny-insatta tävlingsdagen på måndag har fem ryttare chans att vinna ryttar-serien sett till poängställningen. För-utom ledande Kate Alvesparr, som inte rider i finalloppet, är det Josefin Landgren, Nathalie Johnsson, Martina Hallenheim och Andreas Tapia Dalbark.

 

Stockholms GaloppSällskap

 

Medlemsmöte den 30 november kl.18 i Ascotrummet på Täby

Vid mötet kommer galoppsäll-skapets 17 fullmäktigeledamöter för år 2016 att väljas.

Det blir information av Svensk Galopps nytillsatte utvecklingschef Bo Gillborg samt ungdomsrepresen-tanten Mimmi Jarl.

 

Säsongsfinal på Övrevoll 

27 november: Tävlingsdagens sista löpning är för amatörryttarna.

Kampen om ryttarchampionatet är dock redan avgjord. Liksom 2014 är Silja Stören (bilden) segerrikast.