Strömsholm 17 juni. Årets tävlingsdag med fokus på hinder- och amatörryttarsporten närmar sig med stormsteg. Det är nu mindre än tre veckor kvar.
I eftermiddag går tiden ut för anmälan och då vet man litet mer hur det kommer att bli på hästfronten. Genom alla år har Strömsholm varit den bana som de flesta amatörryttare har velat rida på och många är de som har debuterat på Österängen. Numera är den möjligheten borta av säkerhetsskäl. Det krävs att amatörryttare ska ha fullföljt minst fem löpningar för att få starta.

ARK-klubbnål ger fri entré

Strömsholm 17 juni. Liksom tidigare år är det fri entré mot uppvisande av ARK:s klubbnål som kostar 50 kr. Kontakta hans.engblom1@gmail.com

Vem vann på Strömsholm år 1992?

Strömsholm 14 juni 1992. Banan var tung och vädret vackert med växlande molnighet, + 20 grader.
För 25 år sedan vanns ryttarinnornas lopp om vandringspriset Silverstöveln av Majlis Söderberg på Hot Rock. Nyligen bortgångne Bengt Bengtsson tränade. I de manliga ryttarnas Moet & Chandon Fegentri segrade Mike Sharp från USA på hästen Northolt tränad av Lars Bäck. Tvåa kom Lennart Reuterskiöld jr på Fearless Phil. Lillebror Fredrik Reuterskiöld var strået vassare och red hem segern i Måns Alexanderson Memorial på One At A Time som tränades av pappa Lennart Sr.
I Svenskt Grand National tog Serafin sin fjärde av fem GN-segrar. John McLaughlin red. Det blev även norskt i Champion Hurdle som vanns av Aksum (Tony Frick).

Norsk Fegentriseger i Milano
Italien. Sju ryttarinnor från fyra nationer deltog i söndagens Longines World Fegentri Championship i Milano. Det blev norsk seger genom Nora Hagelund Holm, som nu avancerade från sjunde till fjärde plats i rankingen.

Århus 27 maj. Det reds sex galopplöpningar på den kombinerade trav- och galoppdagen i lördags. Tre amatörryttare segrade, i tur och ordning Sabina Gammelgård, Amanda Harbjerg och Lea Olsen.
Sabina Gammelgård red sin egentränade Lazlo till seger med ¾ l närmast före Amanda Harbjerg på Aqua Lad. Två lopp senare tog Amanda Harbjerg revansch och vann på On Offer. Slutligen segrade Lea Olsen i sadeln på Hongkong Star.

Stefan Ratell/Stall SRS har redan donerat ett vandrings-pris till segrande hästens ägare i Svenskt Champion Hurdle. Nu skänker Stefan Ratell ytterligare ett vand-ringspris som ska gå till tävlingsdagens framgångsrikaste tränare i Grand National-dagens hinderlöpningar. Poäng-skalan är lika i alla hinderloppen med 15-10-9-8-7 poäng till de fem främst placerade hästarna, därefter två poäng till övriga deltagande hästar. Priset är ständigt vandrande.