USA. Det norska paret Dina Heggum och Nora Hagelund Holm firade stor framgångar i Fegentri World Cup of Nations (WCN) i USA. På sex ritter i fyra löpningar tog paret två segrar, en andra- och en tredjeplats.

20-åriga Dina Heggum har härligt flyt. Hon har tagit tre årssegrar på Övrevoll, en seger på Jägersro och i fredags vann hon en löpning på banan Penn National i USA. WCN-löpningen på Laurel Park i lördags vanns av Evelyn Poehl från Italien och här kom Nora Hagelund Holm på andra plats. I söndags hade båda norskorna ritter på Parx Racing och det slutade med att Nora Hagelund Holm, som dagen till ära fyllde 18 år, vann och Dina Heggum kom trea. I det avslutande loppet på Delaware Park i går måndag slutade norskorna på femte och sjätte plats. Fransmannen Damien Artu vann. Nu återstår ett WCN-lopp den 17 september på Hoppegarten i Berlin. 

Falconettei vann ny Seejagdrennen

Tyskland. Årets svenske Champion Hurdlevinnare Falconettei, tränad i Tyskland av Pavel Vovcenko och riden av Cevin Chan, följde upp segern i Hamburgs See- jagdrennen genom att även vinna i Bad Harzburg i sön- dags. På tredje plats kom Jungleland (Niklas Lovén) som debuterade i steeplechaee och fyra slutade Force Group (Mark Quinlan).

Spansk hemmaseger i Santander

Spanien. Fyra manliga ryttare från tre länder deltog i söndagens Longines World Fegentri Championship på stranden i Loredo/Santander i södra Spanien. Ignacio Melgarejo Loring vann före 2015 års champion på slätt Gonzalo Pineda Carmena. Trea kom tysken Vinzenz Schiergen. 

Tysk ”spare ride” vann i Bad Harzburg

Tyskland. Hemmaryttarinnan Eva Herresthal vann på en ”spare ride” i söndagens Longines World Fegentri Championship i Bad Harzburg då italienskan Deborah Fioretti inte kunde komma till följd av flygproblem. Tvåa, slagen med huvud efter en kolossal spurt, kom irländskan Holly McGahan. Ingen skandinavisk ryttare var inbjuden. Nio ryttarinnor från sex länder deltog. 

Otur för Johanna Hederström

Tyskland. Johanna Hederström red sin första löpning i söndags på egna hästen Elegant Song och det var inte i vilken löpning som helst. Det var i Bad Harzburgs Seejagd- rennen. Ekipaget lyckades utmärkt i vattenhindret och tog sig upp till led- ningen. Men ett par hinder senare blev Elegant Song svårt störd av en ryttarlös häst och Johanna Heder- ström föll av. Det som hade kunnat bli Månadens Bragd blev nu ett ”Utgick” i formraden. 

Första segern för Lise Vest


Klampenborg 23 juli. Det blev en säker seger med en dryg längd för Lise Vest på Kong Valdemar. Det var hennes första seger i nionde ritten. På andra plats kom William Segovia på Boss. 

Repris för Sabine Langvad

Övrevoll 21 juli. Sabine Langvad tog sin första seger 2014 på Priceless och i torsdags tog paret en ny seger till- sammans. Tvåa kom Silja Stören på svensktränade Winterzeit. Målfyran Karolin Pettersson diskades något diskutabelt pga bruk av tygeln som pisk.