Strömsholm 12 maj.
I slutet av förra veckan kom äntligen Länsstyrelsens beslut om tillstånd för att få hålla tävlingar på Österängen om två veckor.

Det är ett beslut kantat av begränsningar. Förberedelsearbetet kommer att försvåras av att inga motordrivna fordon får köras inom naturreservatet förrän ett par dagar före tävlingsdagen. Skulle banan bedömas vara för mjuk och blöt kan tävlingsdagen komma att ställas in av hänsyn till naturskydd och markvärden. Länsstyrelsen kommer att inspektera tävlingsområdet några dagar före startanmälan. 

Fyra löpningar har skrivits ut, en steeplechase (Gyllene Hästen) och tre häcklöpningar. Anmälan sker på måndag. 

- Vi är naturligtvis tacksamma att Länsstyrelsen öppnat för möjligheten till tävlingar så tidigt på säsongen som den 12 maj. Det blir en utmaning för alla inblandade att tillsammans ro detta i land och det kommer behövas förståelse, gott humör och en positiv inställning när det mesta ska förberedas och genomföras ”manuellt” under enkla och begränsade förhållanden. Men vi är optimistiska och vill passa på att hälsa alla välkomna; aktiva, publik och funktionärer/volontärer. Vi behöver all hjälp och stöd vi kan få, både inför och under tävlingarna, säger Elisabeth Oldengren som är Svensk Galopps projektledare för Strömsholmsgaloppen.

Själva Grand Nationaldagen är lördagen den 16 juni. 

 

 
 

Fem till start på Blommeröd på lördag

Blommeröd 28 april. Fem hästar har startanmälts till årets andra hinderlöpning, en Novis-steeplechase för hästar som inte har segrat mer än två gånger. Loppet rids redan kl. 11.00.  

 

Elliot Öhgren rider i Düsseldorf på söndag

Tyskland. På söndag tävlar de manliga Fegentriryttarna i Düsseldorf i Tyskland och Elliot Öhgren är en av de inbjudna ryttarna till loppet. Startanmälan sker nu på f.m.

 

 
 

Lisa Lindbjerg oplacerad i Marocko

Marocko. Lisa Lindbjerg från Danmark var den enda skandinaviska ryttaren i onsdagens löpning i HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship som reds i Marakesch. Loppet vanns av 26-åriga franska tandläkaren Marie Lemartinel som här tog sin femte seger. Lisa Lindbjerg slutade oplacerad. Tio hästar startade. 

  

 

Kom till ARK:s årsmöte på lördag

Det borde vara åtskilligt som du i egenskap av att vara amatörryttare säkert har åsikter om;
antalet amatörlöpningar, propositioner och därmed ridtillfällen, hederspriser och inte minst hur ARK ska agera t.ex. i frågor om utbildning och rekrytering. 

Välkommen till årsmötet och tala om vad du tycker!

Missa inte när Josephine Chini intervjuar sin gamla klasskamrat från lågstadiet i Karbyskolan i Brottby, Henrik Engblom.

 

Giganternas kamp på Irland

Irland.Sällan har kampen om det irländska championatet som bästa hindertränare varit så hårt som i år.

Den irländska hindersäsongen avslutas med den pågående fem dagar långa festivalen i Punchestown. Regerande och tiofaldiga championtränaren Willie Mullins utmanas mycket hårt av  Gordon Elliot som haft ett sagolikt år framför allt med hästar ägda av Ryanairchefen Michael O´Leary (Gigginstown Stud). I går onsdag vann Mullins sex av dagens sju löpningar och har skaffat ett litet övertag med 5.061.850 euro mot 5.013.689 euro.