Jägersro 30 maj. Börjes Champion ARK Cup avd. 4 utmynnade i en hård upploppsstrid där till slut 24-åriga Yasmine Nilsson på Holy Sparkle kom först i mål.

Loppet reds över 2400 m och Sofia Presits var ganska snabbt uppe i ledningen med Expensive. På upploppsrakan första gången avancerade Yasmine Nilsson upp till andraplatsen med Holy Sparkle och övertog sedan ledningen på bortre lång. Loppet handlade därefter enbart om dessa två.

Mot slutet av upploppet blev Expensive närgången men Holy Sparkle höll undan med nos. Trea kom Martina Hallenheim på Vai Embora och fyra kom Kim Stern på favoriten Boldbob

 

 
 

 

Bra med anmälningar till Strömsholm 

Strömsholm 16 juni. Det ser ganska bra ut med hästar på anmälningslistan till Grand Nationaldagen.

Visserligen är några hästar dubbelanmälda och till steeplechasen Familjen Perssons Minneslöpning har det bara anmälts sex hästar. Startanmälan sker fredagen den 8 juni.
Litet oroväckande är ändå att det kommer att tävlas på Göteborg Galopp dagen efter och att Klampenborg har tävlingar med en amatörlöpning samma dag som Strömsholm. Det kan bli konkurrens om både hästar och amatörryttare.

Tysktränade GN-kandidaten Bendidon genrepade i Strassburg i går tisdag men lyckades bara bli sjua av nio hästar i en steeplechase över 4200 m. Oliver Schnakenberg red.

 

 
 
 
 

Ungern. Hemmaryttaren Milán Kovács vann söndagens Fegentrilöpning i Budapest och avancerade till andra plats i rankingen. Mästerskapsserien leds av italienaren Alberto Berton som kom tvåa i Budapest. Elliot Öhgren kom sist av fem deltagare.

 

 
 
 

 

Målfotoseger för Lea Olsen

Danmark. Det reds fem löpningar på Fyens Vaeddelöbsbane i Odense i tisdags. En amatörryttare vann. Det var Lea Olsen som tog en målfotoseger med nos på favoritspelade Minuty Prestige i en löpning för amatörryttare och lärlingar.

 

Nytt vandringspris på Strömsholm

Förra året vann Christopher Roberts för tredje gången, och därmed för alltid, vandringspriset Rolf Brandt Memorial till dagens bäste hinderryttare på Grand Nationaldagen.
Ett nytt vandringspris, en pokal på träsockel, har instiftats till minne av 
Staffan Möller, mångårig banmästare på Österängen och en stor entusiast av hinder- och amatörryttarsporten.