Elliot Öhgren laddar inför Fegentrin

Elliot Öhgren vinner på Racing Marlene. Foto: Elina Björklund
 

Bro Park 15 januari. Efter förmiddagens träningspass under ledning av Fredrik Johansson var Elliot Öhgren extra laddad inför eftermiddagens löpning. Han red mycket målmedvetet och svarade för en sisuladdad ritt ombord på Racing Marlene. Efter att ha inlett mitt i fältet avslutade ekipaget starkt och vann med två längder.

Tvåa kom Josephine Kelly på Lyrique Hill och trea slagen med ytterligare halvannan längd kom Linde Niklasson på Top Scene. Det var sjätte ryttarsegern för Elliot Öhgren och måste ha känts bra för självförtroendet inför den kommande Fegentrisäsongen. 

 

Ina V. Toverud årets Champion (slätt

2016 års segerrikaste amatörryttare Ina  V. Toverud mottar sitt championpris av Cup-Johan Stenström vid Årets Hästgalan på Bro Park. Foto: Elina Björklund. 
 
 

Årets Sheikha Fatima-serie har inletts

Ryttarinnor som vill delta i årets HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship ombedes att lämna intresseanmälan till hans.engblom1@gmail.com 
Baskrav är fem segrar och ridvikt på 58-59 kg.        
 
 
 
Det saknades någon som styrde upp
 

Elina Björklund är Svensk Galopps fotograf på Bro Park.

 

Svensk Galopps fotograf Elina Björklund hade inte en lätt uppgift då hon skulle fotografera och dokumentera prisutdelningsceremonin vid Årets Hästfest på Bro Park den 21 januari.

Det räcker inte med att en prismottagare och en prisöver-lämnare äntrar scenen. Det kan också behövas någon som regisserar själva överlämnandemomentet, en person som ser till att personerna samtidigt ler mot kameran och skakar hand/överlämnar priset. Så skedde inte på Bro Park. De publicerade bilderna från prisceremonin lämnar en del att önska.

- Det var trångt i restauranglokalen med 160-165 gäster så arbetsförhållandena för Elina Björklund var inte optimala, säger Anna Thelander på Svensk Galopps Marknadsavdelning. En del bilder var väldigt levande och fina, i andra fall hade resultatet antagligen blivit bättre om någon styrt upp aktörerna. Det är något vi ska tänka på inför framtiden.