Bro Park 29 mars. Efter ett uppehåll från tävlingsridning på drygt två år gjorde 19-åriga Emma Schillström sin comeback i går. Tidigare hade hon som bäst fyra andra-platser på elva ritter, nu blev det seger direkt ombord på familjehästen Spirit River.

Emma Schillström är ytterligare ett exempel på en framgångsrik ponnygaloppryttare som har klarat övergången till stor häst och segerdefilerat i en amatörlöpning på Bro Park.

Louise Pettersson fick en ”spare ride” på Mecado och såg ut att kunna vinna en bit in på upploppet. Men Emma Schillström styrde ut Spirit River från innerspåret och hittade en lucka och stod sedan inte att hejda. Bakifrån kom också Matilda Sandell på Racing Marlene som blev tvåa.

 

Josephine Chini nominerad till Hollywood

På fredag är det dags för årets HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Darley Awards på Dolby Theatre i Hollywood. Förra året fick Fanny Olsson ta emot priset som bästa lärling och norskan Dina Heggum blev bästa amatörryttare. I den senare kategorin var även Josefin Landgren nominerad ifjol. I år är Josephine Chini nominerad i kategorin “the best presenter award”.

 

 

Många anmälningar till Blommeröd

Blommeröd 8 april. Det har anmälts inte mindre än elva hästar till årets hinderpremiär i steeplechasen Jockey-klubbens Stora Pris. Om samtliga hästar startanmälts blir det ett angenämt problem med att hitta ryttare. Start-anmälan sker på måndag. 

 
 

För amerikanskan Sarah Shaffer blev förra årets del-tagande i Longines World Fegentri Championship en språngbräda till en karriär som lärling och uppfyllde en dröm hon länge burit på. Hon vann två Fegentrilöpningar, på Delaware Park och i Mannheim. På Bro Park tog hon två fjärdeplatser med Magic Wind och Holy Empire.

Som färsk lärling råkade hon i november ut för en all-varlig skada men är nu fit for fight igen och i lördags tog hon första segern efter sin comeback. Det var med 42-oddsaren Kaprancy på Laurel Park.

Årets USA-ryttarinna heter Bethany Baumgardner och hon rider över hinder lika gärna som på slätt.

 

 

Trist start på tysk hindersäsong

Tyskland.I söndags reds årets första gräslöpningar i Tyskland. Det skedde i Mannheim. På programmet stod även årets första steeplechase. Tyvärr avbröts löpningen halvvägs då en häst föll till följd av förmodat hjärtslag och avled.

Söndagens fem första slätlöpningar vanns alla av 22-årige ryttaren Tommaso Scardino.I en av löpningarna deltog unge amatörryttaren Thorsten Hammer-Hansen, det rör sig alltså om en son till förre toppryttaren och numera tränaren Lennart Hammer-Hansen.

Det har skrivits ut 22 hinderlöpningar i Tyskland i år för-delade på åtta banor. Det är fyra häcklöpningar och 18 steeplechaselöpningar, varav fem s.k. Seejagdrennen.