Alina Öhgren vinner Prix de l´ARK

Alina Öhgren på See You Soon (nr 8) vinner med nos före Frida Lööv på Shaken Not Stirred (nr 13) i Prix de l´ARK som ingår i SG-JK Amateur Grand Prix. Foto: Elina Björklund.


Bro Park 20 september.
Alina Öhgren tog sin mest meriterande ryttarseger i karriären då hon vann den 40:e upplagan av Prix de l´ARK med See You Soon.

Stockholm Cupdagens Prix de l´ARK reds för första gången år 1980 men eftersom det inte reds något lopp år 2009 var årets upplaga den 40:e i ordningen. Loppet blev händelserikt så till vida som att ingen av hästarna som var med i rusningen i loppets första halva hade med utgången att göra.

Från en position som femma avancerade Alina Öhgren med See You Soon i svängen och övertog täten vid upploppets början och höll sedan undan för alla angrepp. Men det var med nöd och näppe som See You Soon klarade segern med nos.  Shaken Not Stirred (Frida Lööv) spurtade oerhört starkt från en köplats inledningsvis och trots trafikproblem på upploppet. Daniel Mattsson, som vunnit Prix de l´ARK två gånger tidigare, blev trea på sin SM-vinnare Divorce och fjärdeplacerad blev Tina Henriksson på Milton.

Det var årets femte seger och totalt den 15:e för Alina Öhgren som håller en klar tredjeplats i både amatörryttarnas topplista och ryttarserien SG-JK Amateur Grand Prix. I ryttarserien tävlas det om fem resestipendier till ett värde av 100.000 kr. 


Prix de l´ARK
SG-JK Amateur Grand Prix avd. 6

1.   Alina Öhgren-See You Soon 
2.   Frida Lööv- Shaken Not Stirred
3.   Daniel Mattsson-Divorce

Poängställningen efter avd. 6

1.   Hanna Nimåker                   49 poäng
2.   Jessica Wadst                      39 poäng
3.   Alina Öhgren                        36 poäng
4.   Tina Henriksson                   27 poäng
5.   Daniel Mattsson                   25 poäng
6.   Michelle Rosenqvist             23 poäng
7.   Malva Blademo                    22 poäng

 

Elliot Öhgren börjar hos Willie Mullins

Elliot Öhgren blev historisk när han vann det första hinderloppet på Bro Park med Boss Mans Ladder. Foto: Elina Björklund.

Elliot Öhgren har fått något av ett drömjobb. Han ska börja arbeta för Willie Mullins, Irlands flerfaldige championtränare på hinder.

22-årige Elliot Öhgren började rida löp på hösten 2014 och är nu inne på sitt sjunde år som amatörryttare. Han har tagit 35 segrar på både slätt och hinder.
De senaste åren har hinder legat honom varmast om hjärtat. Mycket välförtjänt vann han båda hinderloppen på Bro Parks hinderpremiär den 19 augusti.
Nu släpper han alltså tills vidare sin anställning hos Jägersro-tränaren Lennart Reuterskiöld jr och reser till Irland för att arbeta hos stortränaren Willie Mullins som har runt 200 hinderhästar i träning.

Mer om EM för ryttarinnor

I anledning av inlägget av Nathalie Johnsson om European Championship for Lady Amateur Riders har vår röst i Dubai, ARK-medlemmen Hillevi Ljungqvist hört av sig.

Hillevi Ljungqvist var svensk representant i EM både 2006 (femma) och 2007 (tvåa). Vid det första tillfället reds två löpningar i Bratislava (Slovakien) och två löpningar på den helt nya banan Magna Racino utanför Wien i Österrike. Året därpå reds loppen i Budapest  (Ungern) och Bratislava. Hon vann det ena loppet i Bratislava vilket lade grunden för andraplatsen.
Det året (2007) vanns EM av norskan Inger-Elene Brekke så det är alltså tre ryttarinnor från vårt grannland i väster som har vunnit EM och likaså tre svenska ryttarinnor.

Emilie Finckenhagen tar sjätte årssegern

Övrevoll 16 september. Det reds ingen amatörlöpning denna tävlingsdag men det hindrade inte Emilie Finckenhagen från att vinna ett av dagens lopp mot proffsryttarna med hästen Jennyoje.

Emilie Finckenhagen har nu sex årssegrar men endast de tre hon vunnit i amatörlöpningar räknas när det gäller kampen om championatet och här leder Cicero Lemos med fyra segrar.