Göteborg Galopp 20 augusti.19-åriga Jessica Wadst rider med ett stort självförtroende just nu. Söndagens seger med favoritspelade Clauses Angora i Börjes Champion ARK Cup avd. 9 var aldrig i fara.

Det var Jessica Wadsts sjätte årsseger på 17 ritter i Sverige. Vem kan hindra henne från att vinna inte bara ryttarserien Börjes Champion ARK Cup utan också från att bli nationell amatörryttarchampion på slätt?

Loppet reds över 1400 m och Elliot Öhgren tog ledningen från start med Mazcot Mooze. Redan 600 m kvar avancerade Jessica Wadst fram till ledaren med Clauses Angora och sedan var det avgjort. Segermarginalen blev en och en halv längd. Trea, slagen med ytterligare två längder, kom Solid Edge som Nathalie Johnsson red spårsnålt vid innerrailen.

Jessica Wadst har nu vunnit fyra avdelningar i Börjes ryttar-serie och har tagit en överlägsen ledning med 71 poäng. Hon  följs närmast av Melissa Juneskans som har 26 poäng. Men det återstår sex avdelningar att rida och i finalloppet delas det ut dubbla poäng.

Nästa avdelning i ryttarserien rids på Jägersro den 30 augusti. 
 
 
 
 
 

Polen. Julia Presits (bilden) som red en löpning i HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship och de andra skandinaviska ryttarna som i går red på banan Sluzewiec i Warszawa nådde blygsamma resultat.

- Hästarna hade behövt att gå en simkurs för det stod vatten på banan, sms:ade Julia Presits. Väldigt trevligt arrangemang i övrigt och väldigt fin galoppbana med 600 m upplopp som tog ut sin rätt.

Julia Presits kom sexa i Sheikha Fatimaloppet som vanns av ungerskan Csenge Sutak, en av loppets fyra jockeys. Norskan Dina Heggum ersatte sin landsmaninna Emilie Finckenhagen och var också oplacerad.

I lärlingarnas löpning kom både Sveriges representant Liam Doran och Norges Silja Stören bland de sista.

 

 
 

Åter full pott för Christopher Roberts

Göteborg Galopp 20 augusti. Det reds två häcklöpningar och båda vanns av Christopher Roberts.

Först red han Beentheredonethat till seger före Moss Cloud (Niklas Lovén) och sedan Propelini som närmast slog Force Group (Niklas Lovén igen).

Christopher Roberts har nu tagit nio årssegrar på 16 hinder-ritter i Sverige, dvs segerprocenten är otroligt höga 56 %.

Det återstår sju hinderlöpningar men allt talar för att Christopher Roberts kommer att ta hem ryttarchampionatet. Regerande championryttaren Niklas Lovén, som har fyra årssegrar, fick alltså nöja sig med två andraplatser i går. 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej