Bro Park 23 augusti. Det går knappast att beskriva de framgångar 19-åriga Jessica Wadst har just nu. I går tog hon sin tredje seger bara i augusti och sjunde totalt för i år. Hon är en champion i vardande.

I loppet om vandringspriset Britta Strokirk Memorial hände en otrevlig olycka då hästarna skulle lämna ledvolten. Martha Chorus gick över och Emma Nordin föll av. Hon togs med ambulans till sjukhus för observation. Top Story (Louise Pettersson) flydde undan från start. I svängen in mot upploppsrakan övertog Jessica Wadst ledningen med Clauses Sweetheart och vann sedan lätt med tre längder. Debuterande Stephanie Demmler på starkt spurtande favoriten Battleoftrafalgar kom tvåa. Tredjeplacerad blev Melissa Juneskans på Reglissé. 

 

 
 

Danmark. Det reds två löpningar på Racing Arena i Ålborg i måndags.
Båda vanns av amatörryttare.
Först vann Lea Olsen på Redford med hals före Linda Bro på Jackson Five. Här var Amanda Harbjerg trea med The Other Queen. Sedan segerdefilerade Sabina Gammelgård med Carla Ponti en halv längd före Lea Olsen på Temple Queen.

Lea Olsens seger förde upp henne till ledning i kampen om det nationella ryttarchampionatet i Danmark. Både hon och förra årets champion Amanda Harbjerg har vardera fem årssegrar men Lea Olsen, som redan är flerfaldig championryttare, har tagit sex andraplatser mot fem för Amanda Harbjerg.

Årets segrare av Dansk Mesterskab för kvinnliga ryttare Lise Ullerup Hansen ligger på tredje plats. 

 

Bro Park 5 september. En av årets mest prestigefyllda löpningar står för        dörren. SM för amatörryttare. Loppet reds för första gången 1994 och vanns     av Christer Segner på Rose Edge. 
Det har anmälts 16 hästar till årets SM-löpning och startanmälan sker den 29 augusti. Förra året segrade Daniel Wirenstål med Mykita efter strid med nos före Josephine Chini på True Elegance. Vem vinner Dalahästen i år?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tyskland. På lördag inleds Grosse Woche i Baden-Baden och på sex tävlingsdagar ska det ridas 50 löpningar och delas ut 1,18 miljoner euro i prispengar. Meetingets höjdpunkt Grosser Preis von Baden-Gr 1 rids på finaldagen den 3 september. Redan på inledningsdagen står banan värd för en löpning i Longines World Fegentri Championship Ladies. Elin Rödjare är en av de inbjudna ryttarna. Hon rider hästen Admiral åt Christian von der Recke. Däremot är hon inte inbjuden till ryttarinnornas lopp i Ostende i Belgien på måndag. Men hon reser dit i alla fall. Sedan bär det av till Istanbul för att rida en eller kanske två Fegentrilöpningar helgen den 2-3 september. 

 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej