Börjes Champion ARK Cup Final - ny löpning den 17 december

Till följd av den inställda tävlingsdagen på Bro Park i går har Svensk Galopps sportchef Dennis Madsen skrivit ut en del nya löpningar.

Bl.a. blir det en amatörlöpning (1200 m, aktuellt formtal + 4) söndagen den 17 december som kommer att ridas som Börjes Champion AR K Cup Final med Börjes presentkort (1.000 kr) till segerryttaren och täcke till segerhästen.  

Givande möte om ryttargenomgångar

Riktlinjer för nästa års genomgångar efter amatörlöpningar drogs upp vid ett möte i söndags på Bro Park mellan representanter för Svensk Galopp (Helena Gärtner, Cecilia Gråberg och Fredrik Johansson) och ARK (Hans Engblom och Anna Öhgren).

Fredrik Johansson berättade om sina erfarenheter av årets ryttargenomgångar. De frågor som därefter diskuterades var tekniken (att kunna visa rätt filmer); lämplig lokal för genomgångarna; tidpunkten (när på tävlingsdagen ska genomgångarna hållas för att så många ryttare som möjligt, helst alla, ska kunna komma); vem eller vilka kan ställa upp som ersättare för eller komplettera Fredrik Johansson med att hålla genomgångarna ; och slutligen vad är moroten för att gå på genomgångarna?

Svaret på den sista frågan är att närvaro vid genomgångarna blir ett krav för att få sin ryttarlicens förnyad kommande år, det blir med andra ord obligatorisk närvaro och all frånvaro kommer att följas upp.    

 

 11.000 såg shettisloppet på Friends Arena under
Sweden International Horse Show.
 
 
 
 

Bethany Baumgardner vann Fegentrifinal

 

Mauritius. Årets sista löpning i Longines World Fegentri Championship Ladies vanns av Bethany Baumgardner från USA knappt före årets champion Sara Vermeersch från Belgien. Norskan Nora Hagelund Holm kom femma. Elin Rödjare var sist av de sju som fullföljde. En startande häst förklarades som non-runner eftersom den hade huvudet felvänt i startögonblicket och förlorade mark.

- Hästen kändes fin och vi fick en bra resa vid rail till sista svängen då Melissa Boisgontier tog mitt spår och min häst trampade upp i hennes. V i höll på att ramla och jag fick ta upp min häst som sedan tappade lusten att springa, berättar Elin Rödjare om sin avslutande ritt i årets Fegentrimästerskap.   

 

 
 
     

Svensk Galopps programblad till Bro Park i november kom inte i rak ordningsföljd efter tävlingsdagens nummer. Det blev ett hopp från 31 till 33 vilket rättades till genom att det gavs ut två programblad numrerade 34 till tävlingsdagarna den 8 och 19 november.   

 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej