Josephine Chini möter hårt sällskap

Österrike. Det blir ett mycket kvalificerat startfält då Vienna Ascot International Ladies Race ska ridas på banan Freudenau i Wien på lördag. 

En tidigare Fegentrichampion, Josephine Chini (2015),  möter tre silvermedaljörer, två brons-medaljörer samt en fjärde-placerad ryttare.

Silvermedaljörerna är Michelle Blumenauer/Tyskland (2015), Catherine Rieb-Menard/Frankrike (2005) och Hana Jurankova/Österrike (2016). 

Josephine Chini rider den tyskfödda hästen Element Five.

 

 

Greg Wroblewski vinner St Leger

Slovakien.Polskfödde globetrottern Greg Wroblewski, som under en period hade tränarlicens i Sverige och har firat stora tränartriumfer på Strömsholm, vann i söndags den 25:e upplagan av St Leger i Slovakien med hästen Passepartout efter en heroisk insats på upploppet. Passepartout reds av tjecken Vaclav Janacek och besegrade både slovakiske Derbyvinnaren Zoriana och 2000 Guineas-vinnaren George Boole.

Vaclav JanacekCzech jockey Vaclav Janacek

 

 
 
 
 

USA. Det skulle ha ridits fyra löpningar i Fegentri World Cup of Nations men löpningarna på Penn National och Delaware Park ställdes in.

Norskan Thea Hofossaeter vann lördagens löpning på Laurel Park efter en mycket flott ritt på hästen On The Wings Of. Hon kom sedan fyra i söndagens lopp på Parx Racing som vanns av tysken Marc Timpelan.

Inför finallöpningen på Hoppegarten i Berlin den 14 oktober leder Norge med 27 poäng före Tyskland som har 17 poäng. 

 

Nyhetsbrevet rättar

I ARK GaloppNytt nr 52 omnämndes att målsättningen med minst 4000 besökare på en tävlingsdag hade upp-nåtts vid fyra tillfällen i år. Då hade en tävlingsdag fallit bort, nämligen familjedagen på Bro Park den 25 maj som lockade 4293 besökare.

Målet har alltså uppnåtts vid fem tillfällen. Det kan bli en sjätte gång. Inför Stockholm Cupdagen på Bro Park den 24 september erbjuds nämligen prenumeranter på Dagens Nyheter fri entré för hela familjen.

 

 

Svensk Galopps marknadschef Pia Skoog har hört av sig i frågan om publik och entréavgifter.

Hon betonar att målet som sattes upp ifjol ska vara uppnått senast 2021 och att vi är på god väg när det gäller publiktill-strömningen. År 2015 var det bara Grand National-dagen, Nationaldagsgaloppen och Derbydagen som nådde målet. GN-dagen är av hävd den tävlingsdag som ger mest entréintäkter. Nytt är att familjedagar som de på Göteborg Galopp och Bro Park också ger betydande entréintäkter.  

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej