Bro Park 22 april. Karolin Pettersson firade stora framgångar sommaren 2016 då hon bl.a. tog en oförglömlig dubbel på Strömsholm med Zafir Zaid (Silverstöveln) och Azincourt (Måns Alexanderson Memorial). Ifjol tävlingsred hon inte alls men nu är hon tillbaka, och det med besked.

Efter ledning från start till mål blev det till slut seger med många längder för Karolin Pettersson på hästen Persian Wave. Seger-hästen tränas av förre amatörryttaren och färske proffstränaren Tobias Hellgren som även sadlade ut en vinnare på Övrevolls premiärtävlingar i torsdags.

Andreplacerad blev Stephanie Demmler på Battleoftrafalgar som länge avvaktade i kön och började sitt avancemang i slut-svängen. Strax före mål passerade hon Elliot Öhgren på Zoey The Princess som länge såg ut som en given tvåa. 

Favoriten Mirror Lad (Alina Öhgren) reste sig i startögonblicket, tappade litet mark och kunde inte nå sin favoritposition i ledningen. Sju hästar startade.

 

MINUS blir ändå PLUS

I sin årsredovisning för 2017 skriver Svensk Galopp att den totala spelomsättningen på galopp förra året var 222 miljoner kr. 

Jämfört med året innan då det omsattes 224,1 miljoner kr innebar det en minskning med 1 %. Vad Svensk Galopp däremot inte omnämner i sammanhanget är att det år 2017 reds 53 lopp färre än året innan. 

Så egentligen har spelet ökat med 8 % per löpning. Det om något borde väl Svensk Galopp ha basunerat ut.       

 

Svensk Galopp förtydligar

Nyhetsbrevet uppmärksammade nyligen att Svensk Galopps hästägarkort, som tidigare år har gällt för två personer, i år bara gäller för en person. 

Nu har Svensk Galopp kommit med ett förtydligande: 

”Hästägarkorten och alla årskort gäller för två personer under 2018 trots att det på korten står att de endast gäller för en person. Vi har informerat vår entrépersonal så att hanteringen vid entréerna ska gå smidigt.”

 
 
 

Inför ARK:s årsmöte på lördag

Valberedningen föreslår omval av styrelseledamöterna Hans Engblom (ordförande), Louise Pettersson och Tina  Henriksson, samt nyval av Yasmine Nilssoni stället för  Eva Dalbark som har undanbett sig omval, samtliga på två år. Som ny revisor föreslås Christer Segner

Förutom dagordningens formaliapunkter blir det info om svensk amatörryttarsport av i dag och om Fegentri. 

Det är vid årsmötet som medlemmarna har tillfälle att framföra sina synpunkter och frågor om klubben och dess verksamhet. Så tag tillfället i akt! 

 

Danmark. Årets första rödvita galopplöpning reds på Jydsk Vaeddelöbsbane i Århus den 16 april. Loppet vanns av SabinaGammelgård på favoriten Wellington, som med en längd besegrade Amanda Harbjerg på In The Mood. 

 

 

Klampenborg 21 april. Det blev favoritseger i amatör-löpningen på Klampenborgs vårpremiär genom tolvfaldiga danska championryttaren Lea Olsen på hästen Doc Martin. 

Det var hårt i mål och endast hals skilde till tvåan LiamDoran, startfältets enda lärling, på Vejovis. 

Svenskan Julia Presits kom femma på Avonbear och Nathalie Johnsson ersatte Jessica Vadst på oplacerade Cool Silk Boy. 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej