Tyskland. Svenska Fegentriryttarinnan Jessica Vadst visade åter sitt kunnande när hon vann på Hoppegarten i Berlin i lördags och därmed tog sin första seger utanför Skandinavien. 

Elva ryttarinnor från sju nationer deltog i lördagens löpning. Genom segern avancerade Jessica Vadst till en fjärdeplats i rankingen och med litet tur kan hon snart vara med och fightas om en medalj. 

En icke-nominerad ryttare kom tvåa och trea blev Naomi Heller från Schweiz som närmast följdes av rankingettan Lilli-Marie Engels från Tyskland som red loppets spelfavorit. Norskan Willa Synöve M. Schou kom nia.

 

 
 
 
 
 

Elliot Öhgren trea på stranden

Spanien. Elliot Öhgren kom på tredje plats av fyra startanden i de manliga ryttarnas Fegentrilöpning på stranden i Sanlúcar vid Spaniens sydvästra Atlantkust den 8 augusti. Hemmaryttaren Gonzalo Pineda Carmena segrade.
 
 

Två inställda löpningar

Det skulle ha ridits tre löpningar i HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship i augusti men det blir bara en berättar Sarah Oliver som sköter inbjud-ningarna. 

Löpningen i Warszawa den 12 augusti har senarelagts och loppet på Chelmsford City utanför London den 19 augusti har ställts in. Det tredje och kvarvarande loppet rids i Ostende i Belgien den 20 augusti.

 

20-åring tagen ur träning

Clear Ambition (född 1998) importerades från Storbritannien år 2000. Han tränades först av Tore Persson men har alltsedan den 30 maj 2005 tränats av sin delägare Marie Westberg enligt Svensk Galopps Sportinfo.

Clear Ambition har dock inte startat sedan den 18 juli 2004 och Marie Westberg har över huvudtaget aldrig sadlat ut en start-häst. År efter år har Clear Ambition ändå anmälts vara i träning. Det var först nu i samband med att Clear Ambition anmälts som död den 20 juli som han tagits ur träning. 

Visst behövs det både hästar i träning och amatörtränare men det väcker ändå vissa frågor om Svensk Galopps uppföljning. 

 

Sju dagars ridförbud för felaktig skyddsväst

Irland. Ledande irländske ryttaren Donnacha O´Brien har fått sju dagars ridförbud för att ha försökt väga ut med icke komplett skyddsväst inför en slätlöpning i Galway under det stora kombinerade hinder- och slätmeetinget där. 

Detta kan jämföras med att Fabienne De Geer fick 1.000 kr i  böter för att ha använt ej godkänd skyddsväst i ett lopp på Göteborg Galopp den 29 juli. Hon hade dessutom av våg-kontrollanten före loppet uppmanats att byta till en reglements-mässig väst men inte gjort det. För sin vägran att inte ha följt funktionärens anvisning fick hon böta ytterligare 1.000 kr.

Den stora skillnaden i påföljdsdelen kan enligt Helena Gärtner, som var Svensk Galopps representant i Göteborg, bero på att Irland och Sverige har olika system för ryttarnas försäkringar men också på att säkerhetstänkandet är starkare och mer utvecklat på Irland.

 

Hårt i mål i NoARK 30 år Jubileumslöp

Övrevoll 9 augusti. Det skilde mindre än en halv längd mellan de tre främst placerade hästarna i NoARK 30 år Jubileumslöp. Segern gick till Silje Strand på Buffalo Soldier som var halsen före Willa Synöve M. Schou på My Cup of Tea. Sedan var det ¼ l till trean Alina Öhgren på Royal Starlight. Även på fjärde plats blev det svenskt genom Melissa Juneskans på Oh My Rose. Det var Silje Strands första årsseger och andra seger totalt sedan debuten år 2012. 

 

Första segern för Mikkel Johansen

Klampenborg. En manlig ryttare vann amatörloppet i lördags vilket är mycket speciellt. Ryttare var Mikkel Johansensom red hästen Very Special. Han red sin första löpning i maj och nu kom första segern. Desto mer väntat vanns amatörloppet i söndags av Lea Olsen med storfavoriten Doc Marten.

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej