Spanien. Josephine Chini red en löpning åt sin väninna Jennifer Jersin på Hipodromo de la Zarzuela i Madrid i går torsdag. Hon red hästen Azkarra och kom trea. 

Loppet vanns av förra årets Fegentrisilvermedaljör Pablo Laborde och tvåa kom Diego Sarabia, också han en förre detta Fegentriryttare. Fem hästar startade.

 

Två banor riskerar att stängas

Två galoppbanor på Irland och i Storbritannien har problem och riskerar att stängas.
Den irländska banan Ballinrobe ställde in tävlingsdagen den 13 augusti efter tre slätlöpningar på grund av säkerhetsskäl sedan ett flertal ryttare anmält att hästarna halkade på underlaget. Något beslut om framtida slätlöpningar på banan, som även arrangerar hinderlöpningar på särskilda hinderbanor, har inte tagits än. 

I Storbritannien har hinderbanan Towcester ekonomiska problem och riskerar att ställas under förvaltare. Banan har tre planerade tävlingsdagar kvar senare i år. 

Towcester är även centrum för den brittiska hundkapplöpningen med Greyhound Derby som årets höjdpunkt. Det var så sent som i december 2014 som den nuvarande banan för hundarna invigdes på galoppbanans innerplan. Hundkapplöpningarna i dag fredag har ställts in. 

 

Dubbla amatörlöpningar på Övrevoll

Övrevoll. Det rids amatörlöpningar både lördag och söndag under den norska Derbyhelgen den 25-26 augusti.

 
 
 
 
 

Med nio årssegrar, åtta i Danmark och en på Jägersros Derbydag, är Lea Olsen den klart segerrikaste amatörryttaren i Skandinavien hittills i år. 

På platserna närmast efter Lea Olsen ligger svenskorna Jessica Vadst (fem segrar) och Sofia Presits (fyra segrar).

 

16 år mellan segrarna

Övrevoll 16 augusti. Linda M.A. Dahl red några löpningar med början år 1999 och tog en seger år 2002. Efter ett tioårigt uppehåll satte hon i går dit sin andra vinnare.

Camilla Graver på Asaks Ambition skuggade från start ledande Charlotta Ericsson på IKC Kick Back. När ledaren började kallna övertog Asaks Ambition ledningen och såg ut att gå en klar seger till mötes. Men sadeln gled och Camilla Graver kunde inte finishrida som hon velat. I stället kom Linda M.ADahl, som legat strax bakom ledarduon tidigare, hastigt med en avgörande spurt på Black Million och vann med ¼ längd. 

Det var sedan samma avstånd till trean Emilie Finckenhagen på favoriten Loire. Precis som veckan innan blev Melissa Juneskans fjärdeplacerad med Oh My Rose. Efter två strykningar kom tio hästar till start i loppet som gick över 1170 m.

 

Familjedag med amatör- och hinderlopp

Göteborg Galopp 19 augusti.På söndag arrangerar Göteborg Galopp sin årliga familjedag med uppträdanden, diverse kring-aktiviteter och så förstås fina löpningar med Göteborgs Stora Pris som höjdpunkten. 

Till förra årets familjedag den 21 maj, då Sean Banan var huvudartisten, kom det 4600 besökare. I år axlar Markoolio ansvaret som dragplåster.

Tio amatörryttare gör upp om segern i en Järnlöpning över 1400 m. Två häcklöpningar står också på programmet.

Lindarängen Memorial instiftades år 1948 och reds på Ulriksdal t.o.m. 1960 innan flytten till Täby Galopp och har de senaste två åren ridits på Göteborg Galopp. Loppet fyller alltså 70 år! Av ryttarna som rider på söndag har Niklas Lovén vunnitloppet fem gånger. Henrik Engblom har tre segrar, Christopher Roberts två segrar och Elliot Öhgren vann ifjol.

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej