Bro Park 10 juni.Regerande championryttaren Jessica Vadst tog sin andra årsseger ombord på fyraåriga Make Country, som inte hade varit bland de fem främsta i sina tidigare fyra starter.

Men i söndagens amatörlopp över 1600 m, för första gången utrustad med blinkers, var hon i en klass för sig. Jessica Vadst  leder nu amatörernas topplista ensam om att ha två årssegrar.

Franciskus gjorde på nytt en gedigen insats återigen riden av Stephanie Demmler och låg tvåa till ledande Make Country hela vägen. Tina Henriksson på starkt spurtandeSweet Hill knep tredjeplatsen. Åtta hästar startade. 

 

 
 

Händelserikt på Fegentrifronten

I dag söndag red fyra manliga Fegentriryttare en löpning i Madrid. Italienaren Alberto Berton segrade och tvåa var hemmaryttaren Gonzalo Pineda CarmenaElliot Öhgren tillhörde de som inte var inbjudna. 

I lördags reds den första av tre löpningar på de kvinnliga Fegentriryttarnas USA-tour. Loppet reds på Parx Racing och vanns av Lilli-Marie Engels från Tyskland. Tvåa var Bethany Baumgardner från värdlandet USA. Alldeles nyss, lokal tid 14.15, red tjejerna på Laurel Park och återigen vann Lilli-Marie Engels. Hon har nu tagit en klar ledning i mästerskapsserien.

Årets första löpning i Fegentri World Cup of Nations reds i lördags i Milano. Det blev italiensk hemmaseger. Strömsholms-aktuelle amerikanen Matthew McCarron kom sexa och norskan Emilie Finckenhagen var sist av tolv startanden.

 

 

 
 

Gärdet 6 juni. Svensk Galopp skriver på sin hemsida att ”folk vallfärdade till Gärdet som uppskattningsvis besöktes av närmare 60 000 personer. Nytt publikrekord med andra ord!”. 

Och förra året, då publiksiffran var 55 000, skrev Svensk Galopp att det var rekord.

Men enligt Svensk Galopps Sportsystemhade Nationaldagsgaloppen 60 000 besökare redan år 2014. Så det var inte rekord år 2017 och knappast inte i år heller, delat rekord men det låter ju inte lika fint. 

Utöver alla officiella attraktionerpå årets Nationaldags-galopp stod två avstängda jockeys, FredrikJanetzky och Per-Anders Gråberg, för dagens kanske mest uppmärksammade inslag iklädda svart/vitrandiga fångdräkter med texten ”Avstängd jockey” på bröstet och ”Jockeyligan” på ryggen. Deras aktion och agerande hade ett mycket högt marknadsföringsvärde. Tack till de två!

I fyra löpningaranmälde ryttarna att de upplevt trånga situationer på banavsnittet 400-550 m kvar. Den lokala galoppdomstolen konstaterade att det av filmerna framgår trånga situationer men i samtliga fall bedömde domstolen att ingen enskild kan lastas för det inträffade. Månne behövs det bättre kameraövervakning så att händelseförloppen kan ses tydligare.   

EnligtSvensk Galopps sportchef Dennis Madsen ska det inom kort göras en utvärdering av Nationaldagsevenemanget och där ingår även tävlingsdelen.      
Av HE

 

Favoritfall i Mannheim

Tyskland. De två mest betrodda hästarna föll i fredagens steeplechase i Mannheim över 3600 m. Loppet vanns av Daulys Anthem riden av schweizaren Michael Huber och tränad av Christian von der Recke

De två Strömsholmsaktuella ryttarna Lukas Sloup kom tvåa och Mark Quinlan kom trea. Åtta hästar startade. 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej