Jägersro 29 april. Sofia Presits avslutade år 2017 med seger på Expensive och inledde 2018 med seger, nu på Houston Heat, i Börjes Champion ARK Cup avd. 2.

17-åriga Sofia Presits, tidigare framgångsrik ponnygaloppryttare, visade redan ifjol att hon är en stor ryttartalang. Segern i dag var hennes sjätte sedan debuten för exakt två år sedan.

Nathalie Johnsson tog ledningen från start med Mad Sovereign. I svängen avancerade Tina Henriksson upp till andraplatsen med nyimporten Royal Celebration och övertog ledningen en bit in på upploppet. Men långt utvändigt kom Houston Heat och gick lätt fram till seger med ¾ längd. Mad Sovereign höll till tredjeplatsen. Nio hästar startade. 

 
 

Blommeröd 28 april. Lördagens Novissteeplechase vanns av Elliot Öhgren med Chatham House Rule efter att ha lett större delen av loppet. Det var ryttarens tredje hinderseger och 12:e seger totalt. Tvåa kom KimStern på Torres.  

 

Inställd amatörlöpning på Övrevoll

Det skulle ha ridits en amatörlöpning på Övrevoll den 3 maj men loppet ställdes in då endast tre hästar startanmäldes.

 

Ingen ritt för Elliot Öhgren i Düsseldorf 

Tyskland. Söndagens Fegentrilopp i Düsseldorf vanns av italienaren Alberto Berton. Tre hästar ströks och ditreste  ElliotÖhgren blev dessvärre utan häst liksom de två ickenominerade hemmaryttarna. 

 

 

 

 
 

Vid ARK:s årsmöte i lördags valdes avgående styrelseledamoten Eva Dalbarktill hedersmedlem i klubben som tack för hennes mångåriga och betydelsefulla arbete. Som ny styrelseledamot invaldes Yasmine Nilsson.  

Josephine Chini intervjuade dagens gäst HenrikEngblom om hans karriär. Han uttryckte sitt stora tack till tränare Olle Stenström för alla chanser han fick då han började rida och han är mycket positiv till den träning för ryttare som Svensk Galopp nu byggt upp med Fredrik Johansson som ledare.  

 

Quinto vann, skulle ha strukits

Hästen Quinto vann en löpning på Bro Park 25 april men skulle rätteligen ha strukits. 

Enligt löpningsprogrammet skulle Quinto ha burit sidoludd men det upptäcktes först i startögonblicket att hästen saknade denna utrustningsdetalj. Enligt regelverket ska en häst strykas om den inte har rätt utrustning då den lämnar ledvolten. 

Tränaren fick böta 1.000 kr men det sägs ingenting i galoppdomstolens protokoll om den ansvarige funktionären som inte upptäckte att hästen saknade sidoludd. Värre är att det fortfarande står i Svensk Galopps Sportsystem att hästen var utrustad med sidoludd vilket ju är vilseledande i framtiden. 

 

Willie Mullins tränarchampionat nr 11

Irland. Regerande championtränaren på hinder Willie Mullins startade allt stallet förmådde på säsongsavslutningen Punchestown Festival och tog sitt elfte tränarchampionat med 212 segrar på 797 starter (27 %) och 5.968.275 euro i prispenar. Davy Russell var bäste hinderryttare med 119 segrar.
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej