Strömsholm 12 maj. ARK-medlemmen Christopher Roberts (27) hade en bra dag på jobbet med två segrar, en andraplats och en fjärdeplats på fyra ritter. 

Störst var segern med Truckers Glory i steeplechasen Gyllene Hästen, en testlöpning inför Svenskt Grand National lördagen den 16 juni. Någon riktig värdemätare blev det dessvärre inte eftersom löpningen inte kunde ridas på de banslingor och över de hinder som det ursprungligen var tänkt. Men Truckers Glory gjorde det som krävdes av honom och blir därmed intressant att följa i Grand National. Speciellt som Christopher Roberts deklarerade att han gärna rider hästen i GN. Veteranen Moss Cloud (Niklas Lovén) kom tvåa.  

Christopher Roberts vann också något oväntat med Harden i Novishäcklöpingen. Tvåa blev mycket goda slätlöparen Jessy´s Wonder (Niklas Lovén) som nu debuterade över hinder. 

I häcklöpningen Reihe Swartlings Memorial fick Christopher Roberts nöja sig med en andraplats. Här tog som väntat 13-årige Calvados sin femte raka seger i loppetNiklas Lovén red. 

 

Så här mycket publik kom det 2017

De sju tävlingsdagar som lockade mest publik till landets galoppbanor år 2017 var följande: 

 
 
 
 
 
 

Galopp ska upplevas på banan live!

 

Enligt Carl Strand, i höstas aktuell som ansvarig för Svensk Galopps Marknads- och Sportavdelning, är galoppen i högre grad än travet en upplevelsesport som ska följas på banan live.

Han har jobbat med galoppens varumärken och undrar om detta är bilden vi vill ge av galopp, utan inbördes ordning är orden flärd, adrenalin, fest, spänning, vackert, familj och hästar.

Sedan två år tillbaka har Svensk Galopp en målsättning att det inom några år ska komma minst 4.000 besökare till sju tävlings-dagar varje år.

En av de tävlingsdagar som marknadsförs hårdast för att uppnå detta mål är den nyligen avhållna Familjedagen på Bro Park. Motsvarande tävlingsdag förra året lockade 4.293 personer men i år kom det ”endast” 3.332 personer. 

 

Fakta om Bro Parks familjedag:

 
 

Ny ARK-medlem: Maria Heinrichs

 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej