Vem är segerrikast på Gärdet?
Snart är det dags för den sjätte upplagan av Nationaldagsgaloppen på Gärdet.

Premiäråret 2013 var väldigt kringgärdat av olika begränsningar. Det reds bara fyra löpningar och hästarna reds av åtta särskilt inbjudna ryttare, sju proffs och amatörryttarinnan Hillevi Ljungqvist. Den allra första löpningen vanns av Ninni Westerlund på hästen Linus. Efter fem år är Carlos Lopez är segerrikast av ryttarna.

 

 
 
 
 
 

Klampenborg 19 maj. Liksom för två veckor sedan vanns amatörloppet av Cecilie Sjörup-Johnsen efter en frontresa, denna gång på Half Outback.

Det blev svenskt på andraplatsen genom Emelie Gustafsson på Otama Obama som närmast efter sig hade Lea Olsenpå favoriten Holy Sparkle. När niohästarsfältet svängde in på upploppet hade Tumblin´ Dice knappt kontakt med de övriga men kom med en hiskelig spurt och tog fjärdeplatsen ett huvud från trean. Nathalie Johnsson red. 

Loppet var öppet även för lärlingar som vunnit max fem segrar. I den ursprungliga startlistan var lärlingen Liam Doran uppsattpå hästen Frost, men han byttes ut mot amatören Lisa Lindbjerg. Detta sedan det påpekats att Liam Doran har vunnit två segrar i Storbritannien, två segrar i Sverige och två segrar i Danmark = sex segrar. 

 
 

Amatörryttarklubben

Jockeyklubben

Gunnar Atterholm 

Jesko von Koenigsegg

Kjell Sjöberg

www.galoppshopen.se 

ERW Racing

Chess Racing

 
 

Träna med Fredrik Johansson på Bro Park

På tisdag den 22 maj kommer Fredrik Johansson till Bro Park och håller träning. 

Välj att träna mellan kl 14, 15, 16 eller 17.

Anmälan till fredrik.johansson@svenskgalopp.se eller via Facebooksidan ”fredrik johansson träning på bro park”. 

 

Jessica Vadst tvåa i Rom

Italien.Jessica Vadstsatt på den minst spelade hästen av elva i söndagens Fegentrilöpning i Rom och var sist in på upp-loppet. Alice Bertiauxfrån Belgien vann med nos.

- Jag var säker på att jag vann … vill gärna se målfotot, säger Jessica Vadst. Distansen var för kort för min häst Bonita De Mas men hon galopperade in sig fint och så fort hon fick fritt blås så kämpade hon hela vägen in i mål. 

 

Vem vann för 40 år sedan?

Strömsholm lördagen den 20 maj 1978. Bana god, sol + 15. Spelomsättning 353.445 kr i sex löpningar.

Dåtidens bäste hinderryttare Terje Dah lvann den första upplagan av Svenskt Champion Hurdle med egentränade Corrib som besegrade brittiske gästryttaren Martin Blackshaw på Geron och Lars Swärd på Happy Date. Inte mindre än 12 hästar startade i loppet.

Sedan vann Terje Dahl även Det 8. Svenskt Grand National med Star Cross, som var den första svenskägda- och tränade hästen som vann GN. Svinninge Gård ägde och Björn Björkman tränade. Trea kom hästen Ostiano riden av Johan Persson, som numera är banansvarig på Österängen.

De manliga ryttarnas Fegentrilopp vanns av Lennart Jarvén på Fredensborg. Litet senare på dagen vann den franske Fegentri-ryttaren Gerard De Chevigny en amatörlöpning med Klöver Dam. Han är numera ordförande i den franska amatörryttarklubben och en av två vice ordföranden i Fegentri. 

1978 var för övrigt året då Sverige fick sin förste Fegentrichampion genom Lars Swärd. 

Madeleine Reuterskiöld, mamma till Lennart jrFredrik och Johan, vann ett lopp med Hanna Glavari och slutligen vanns arabhästloppet av d´Artagnan som ägdes av skådespelaren Jarl KulleLotta Broström red.

Dagen efter, söndagen den 21 maj, tävlade både Täby (8 lopp) och Jägersro hade en något försenad vårpremiär med sju lopp. Amatörlöpningen på Täby var ett Fegentrilopp och här vann Kjell ”Lillis” Olsson med Barons Charter. På Jägersro höjdes temperaturen av att två brittiska toppjockeys gästade, Greville Starkey som tog en seger och Eric Eldin som tog två segrar.

Hindersport på Strömsholm anno 2018. Foto: Elina Björklund.

 

 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej