Bro Park 23 maj. Det blev sju hästar till start i Börjes Champion ARK Cup avd. 3 sedan Reglissé visats bort från start.

Stephanie Demmler på favoriten Franciskus attackerade ledar-duon mitt i svängen och sög sig allt närmare från start ledande Sofia Presits på Gobertier. Efter duell på upploppet kopplade Franciskus greppet 100-talet m före mål. Elliot Öhgren på Thomahawkee, som låg tvåa från start, höll till tredjeplatsen.

 

Icke-nominerad ryttarinna vann i Schweiz

Schweiz. Fegentriloppet för ryttarinnor på banan Frauenfeld i Schweiz på Annandag Pingst vanns av icke-nominerade hemmaryttaren Nicole SchlatterAlice Bertiaux från Belgien, som vann Fegentriloppet i Rom i söndags, kom tvåa. Hon var en av två ryttarinnor som deltog i båda löpningarna. 

Efter Pingsthelgens två löpningar i Rom och Schweiz toppas rankinglistan av schweiziskan Naomi Heller med 41 poäng, en poäng före Alice Bertiaux. 

Närmast väntar nu USA-touren med fyra löpningar den 8-11 juni. Svenskan Jessica Vadst är en de som har bjudits in. Efter det har hon fått en inbjudan till Chantilly den 17 juni. 
 
 
 
Se Fegentriloppet i Rom som vanns av Alice Bertiaux före Jessica Vadst (blå, vit mössa):
 
 
 
 
 
 

Minskat intresse för årets Prammsdag

Jägersro 21 maj. Oavsett det sportsliga var årets Prammsdag den sämsta på tio år sett till två viktiga parametrar, spelomsättning och publik.

Det omsattes 6.018.242 kr på tio löpningar vilket är den lägsta spelomsättningen på tio år att jämföra med 8.163.365 kr år 2014, eller 9.453.124 kr rekordåret 2008. 

År 2012 kom det 1.570 besökare till Prammsdagen och förra året var publiksiffran 1.306 personer, men i måndags kom det ett klart mindre antal, 926 personer.

Det är kanske dags att se över konceptet för Prammsdagen. 

Prisutdelningsceremonierna lämnade en hel del att önska. I dagens första löpning var det närmast kaotiskt. Det saknades helt klart en regissör! Folk örlade fram och tillbaka. Det verkade vara oklart vilka personer som skulle vara med, t.ex. officials, det blev ingen riktig uppställning och för vissa var det väldigt viktigt med amatörfotografering. 

Det är mycket man kan se vid live-sändning på TV, en del av det skulle man inte vilja se.                                  
Av HE

Källa: Svensk Galopp. Grafik: ARK GaloppNytt.

 

 

 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej