Tre amatörer vann i Göteborg 

Det blev full pott för amatörryttarna på Göteborg Galopp. De vann tre löpningar. Emelie Gustafsson inledde i amatörloppet på slätt, sedan vanns de två häcklöpningarna av Elin Rödjare och Elliot Öhgren.

 
 
 

Göteborg Galopp 30 september. Återigen har den berömda ketchupeffekten gjort sig påmind. 

Det tog drygt tio månader och 19 ritter innan Emelie Gustafsson tog sin första seger. Två ritter senare kom den andra segern i torsdags och redan i dag var det alltså dags för seger nr 3.

Liksom i torsdags fick Emelie Gustafsson utkämpa en hård upploppsstrid. Hon red Mahany De Piboul i årets enda amatörlöpning för arabiska fullblod och vann återigen med nos. 

Noctorius gick strålande bra och vägrade i det längsta att ge sig för vinnaren trots nio kg övervikt. Alina Öhgren rider med stort självförtroende för närvarande. Trea kom Kim Stern på Al Murjaan som ledde inledningsvis. Sju hästar startade. 

 

ARK:s Höstmöte på Jägersro

ARK håller Höstmöte söndagen den 4 november

ca kl. 11 i Tränarrummet. Smörgås serveras.

 

 

Göteborg Galopp 30 september. Dagens första häcklöpning vanns av Elin Rödjare med hästen Caramelle.

Elin Rödjare och Caramelle har vunnit tillsammans en gång tidigare. Det var i loppet om Silverstöveln på Strömsholm förra året. Nu gällde det hinderdebut för båda två. Och det hade inte kunnat sluta lyckligare. 

Caramelle drog ambitiöst iväg och utmanade Boldbob (Kim Stern) om ledningen. Kim Stern försökte hålla mot och paren turades om att anföra men på målrakan var Elin Rödjare och Caramelle starkast. 

Det var första segern för Stefan Rödjare (53) sedan han tog ut proffstränarlicens vilket föranledde följande kommentar: 

- Det tråkigaste med att bli proffstränare är att möjligheten att få rida amatörlöp försvinner. Att rida löp är det roligaste jag någonsin gjort och då har jag ändå provat mycket.

 

Elliot Öhgren tog Maidenhäcken

Göteborg Galopp 30 september. Elliot Öhgren ledde från start till mål i Maidenhäcklöpningen med Magic Kitten. 

I svängen in mot upploppet gick Charlotta Ericsson i närkontakt med favoriten Checkitoutcharlie, som dock snubblade i landningen efter näst sista hindret och ryttaren föll av. 

 

Ingen lycka för Elliot Öhgren i Merano

Italien. Elliot Öhgren kom sexa av sju deltagare i lördagens häcklöpning för Fegentriryttare i Merano i de italienska alperna. 

Det blev litet dramatik på morgonen då det stod klart att hästen Nelly Darrier som  Elliot Öhgren skulle rida hade strukits. Men med litet god vilja ordnades det så att tjecken Michal Miksovsky avstod från sin ritt och Elliot Öhgren fick i stället rida hästen Nos Galan. Det kan tilläggas att Michal Miksovsky hade ett par ritter på söndagen och kom då både tvåa och trea.

Loppet vanns av fransyskan Barbara Guenet och Elliot Öhgren kom som sagt sexa. Loppet ingick också i The Gentlemen´s League (European Jump Championship for Amateur Riders).

 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej