Första årssegern för Elliot Öhgren

Elliot Öhgren tog sin första årssegrar i sadeln på favorit-spelade Zäta. Foto: Elina Björklund.

 

Bro Park 14 april. Efter två strykningar kom endast fem hästar till start i dagens amatörlöpning. Segerreceptet hette ledning från start till mål och Elliot Öhgren på Zäta vann med 13 överlägsna längder.

21-årige Elliot Öhgren försitter sällan en god vinnarchans och i söndagens amatörlöpning red han till ordentligt på favoriten Zäta som ledde från start till mål. Lätt avstannad vann Zäta ändå med 13 längder och fullbordade ett hat trick för tränare Sandra Brolin.

Det var seger nr 22 för Elliot Öhgren som inom kort flyttar till Skåne för att börja arbeta för tränare Lennart Reuterskiöld Jr.

Ede´s Quicksilver som visat gryende form genom en andraplats förra söndagen blev pånytt tvåa, denna gång riden av Tina Henriksson. Trea kom Malva Blademo på Haweswater.

 

Sen inbjudan till Toulouse

Frankrike. Sedan Österrike tackat nej till att sända en ryttare till Toulouse den 23 april för att delta i HH Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship fick Sverige en sen inbjudan. Det blir Josephine Chini som reser.

Sverige har alltså två ryttarinnor till start i den Abu Dhabi-sponsrade ryttarinneserien. Söndagen den 21 april rider Alina Öhgren i Marrakesh i Marocko och två dagar senare rider Josephine Chini i Frankrike.

Danmark sänder Victoria Larsen som sin ryttare till Marrakesh och norsk representant i Toulouse blir Mina Haug.  Däremot är det inte känt vilken dansk ryttarinna som ska delta i Toulouse.   

 

Inget beslut om åretruntgaloppen

Svensk Galopps årsstämma i lördags beslutade att bordlägga frågan om vintergaloppens framtid. Saken ska utredas på nytt. 

 

Dansk smygpremiär

Danmark. Det reds två galopplöpningar på Jydsk Vaeddelöbsbane i Århus i fredags. Enda deltagande amatörryttaren var Lea Olsen som kom tvåa på egentränade Hongkong Star i det första loppet. Årets första tävlingsdag på Klampenborg är lördagen den 27 april. 

 
 
 

 

Efter en femteplats i St. Moritz och en andraplats i Pisa ligger Tina Henriksson på tredje plats i Longines Fegentri Amateur Riders Champion Cup. Hon har nio poäng. Italienaren Alberto Berton leder med 17 poäng och tvåa är Hana Jurankova från Österrike med elva poäng. Tio ryttare har deltagit. 

Nästa löpning rids i Deauville på den franska Atlantkusten den 28 juli. Därefter tävlas det i Baden-Baden den 31 augusti och slutligen blir det final i Madrid den 20 oktober.

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej