Emma Nordin vinner Hipp's Whip

Emma Nordin på Soldier Blue besegrar länge ledande Louise Pettersson på Surfers Paradise i 34:e upplagan av Hipp´s Whip. Foto: Elina Björklund. 
 
 
Bro Park 31 juli. Med stärkt självförtroende efter att ha varit trea i sin debut som Fegentriryttare i Bad Harzburg red 18-åriga Emma Nordin familjehästen Soldier Blue till seger i 34:e upplagan av Hipp´s Whip över 1600 m.

Surfers Paradise (Louise Pettersson) tog enkelt hand om täten och skaffade sig flera längders ledning. Närmast följde Mindbender (Elin Rödjare) och Soldier Blue (Emma Nordin) och sedan var det en bit ner till övriga i tiohästarfältet. Surfers Paradise tågade länge på i ensam ledning men 400 m kvar tog Soldier Blue över ledningen och vann till slut med halvannan längd. Trea blev Malva Blademo på Haweswater och invändigt spurtade Hunter Jack (Sanna Palmlöf) fram till en fjärdeplats.

Med denna sin andra årsseger på Soldier Blue klättrade Emma Nordin upp till en femteplats i topptiolistan. Så här långt på året har nu 58 amatörryttare ridit på slätt och 16 av dem har vunnit. Listan toppas Elliot Öhgren som är ensam om att ha fyra årssegrar. Tina Henriksson och Malva Blademo har tre segrar.

Emma Nordin med vandringspriset Hipp´s Whip. Foto: Elina Björklund.

 

Ryttargenomgångar på Bro Park

Ryttargenomgång med Bernita Hedman i ARK:s klubbstuga på Täby Galopp år 2016. Foto: Anna Öhgren.  

Ryttargenomgångarna efter amatörlöpningarna på Bro Park kommer att återupptas fr.o.m. den 16 augusti.

Det blir obligatorisk närvaro och genomgångarna kommer att hållas direkt efter tävlingsdagens sista löpning.
Vidtalade att alternera som handledare för genomgångarna är Mikael Tjernström och Neil Grant från den lokala galoppdomstolen. Båda är rutinerade ryttare.
Mikael Tjernström var en av de ledande amatörryttarna på sin tid. Han var champion på slätt år 2002 och tog över 40 segrar. Han var dessutom framgångsrik proffstränare på Täby Galopp under en femårsperiod. Neil Grant tillhörde Skandinaviens bästa jockeys i flera år och vann åtskilliga storlöpningar.

 

Ny ARK-medlem: Evelina Rönnlund

 

Tio nya ARK-medlemmar

Efter några år med få nya medlemmar har ARK hittills i år fått tio nya medlemmar. Klubben har i dag 124 medlemmar.

 

6:e segern för Niklas Lovén i Lindarängen

Göteborg 28 juli. Niklas Lovén vann båda häcklöpningarna isöndags. Först Lindarängen Memorial med tjeckiska gästhästen Slivka och sedan en Maidenhäcklöpning med goda slätloppshästen Tam O´Final.  

Det var Niklas Lovéns sjätte seger i Lindarängen Memorial. Hans tidigare vinnare är Flying Fen 1994, Screwdriver 2001, Master Caster 2002, Superman 2010 och Calvados 2015.

När nu 13 av årets 24 hinderlöpningar ridits har Niklas Lovén lagt grunden för ett nytt championat med sex segrar.

 

Ny seger för Wutzelmann i Seejagdrennen

Tyskland. Den sjätte och sista hinderlöpningen under årets galoppfestival i Bad Harzburg, en Seejagdrennen, vanns av svenska Grand National-trean Wutzelmann (P. Stozil j:r).

 

Tredje årssegern för Willa Synøve M. Schou

Övrevoll 1 augusti. Willa Synøve M. Schou tog sin tredje årsseger på Övrevoll när hon lotsade hem Buffalo Soldier i torsdagens amatörlöpning. Buffalo Soldier tog täten ett varv före mål, ledde ett tag med 7-8 l men mot slutet kom Emelie Gustafsson på Geist allt närmare. Det skilde en längd i mål.

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej