Elliot Öhgren rider mot championatet

Tidigare maidenhästen Selected Edition vinner med spetsade öron under Elliot Öhgren som nu rider för att vinna det nationella championatet på slätt. Foto: Stefan Olsson.
 

Jägersro 4 augusti. Elliot Öhgren tog på söndagen årets femte seger på slätt och har nu tagit en betryggande ledning i kampen om det nationella championatet. Han har även en årsseger över hinder.

Det var en något otippad seger eftersom hästen Selected Edition aldrig tidigare vunnit på 16 starter och som bäst tagit en andraplats. Det var första starten över en så lång distans som 2400 m och månne var det nyckeln till framgången.

Från start handlade det mest om Adeem (Evelina Rönnlund) och Sky Captain (Tina Henriksson) med Selected Edition och Rintintin (Emelie Gustafsson) som trea-fyra. På bortre lång ryckte Selected Edition och Rintintin ifrån de övriga och resten av löpet blev en uppgörelse mellan dessa två. I mål skilde det halvannan längd. Trea blev Louise Pettersson på Philiango, det var hästens femte tredjepris i år. Tio hästar startade.

Nu blir det tyvärr ett längre tävlingsuppehåll för amatörryttarna på Jägersro. Nästa amatörlöpning, Börjes Champion ARK Cup avd. 12, rids först den 29 september. Bristen på kontinuitet i tävlandet påtalades för Svensk Galopps Sportavdelning innan propositionerna publicerades men föranledde inte någon åtgärd från SG:s sida.

 

Vinner Lea Olsen DM för ryttarinnor igen

Danmark. Tio ryttarinnor, tre professionella och sju amatörer, gör upp om DM for Kvindelige ryttere på Racing Arena i Ålborg på tisdag.
Tävlingen omfattar två löpningar med åtta hästar i varje så det är ett par ryttare som bara har en ritt. Det är stor spännvidd sett till ryttarnas antal segrar och ålder.

Mest meriterade är Sara Slot (41) som har 254 segrar inklusive ett flertal storlöpningar och på amatörsidan Lea Olsen (34) som har 181 segrar, ett fantastiskt rekord för en amatör. Deras motsats vad gäller segrar och erfarenhet är Melissa Vesterholm (20) som varit trea som bäst på fyra ritter.

Förra året vann Lea Olsen DM-turneringen efter att ha vunnit båda löpningarna. Fjolårstvåan Lisa Lindbjerg rider också i år.

 

Olyckshändelse fördröjde Fegentrilopp

Italien. Lördagens Fegentrilopp för ryttarinnor i Varese blev försenat på grund av en olyckshändelse.
Karen Dieltjens 
från Belgien fördes till sjukhus med befarad höftbensskada. Efter undersökning kom hon undan äventyret med en handledsfraktur.
När loppet, som flyttades till att ridas som kvällens sista, så småningom reds hade fyra av nio hästar strukits. Det blev en icke-nominerad hemmaryttare som vann närmast före 
Mathilde Bourillon från Frankrike.

 


Willa Synøve M Schou håller tredjeplatsen

Norskan Willa Synöve M. Schou ligger trea individuellt i Fegentris världscup.
Här ses hon i Deauville då hon kom tvåa.


Tjeckien
. Efter helgens två Fegentrilöpningar behåller norskan Willa Synøve M. Schou tredjeplatsen individuellt. Det reds två löpningar i Longines Fegentri World Championship Ladies i helgen. Efter en olyckshändelse före start kom fem ryttare från tre nationer till start i Varese på lördagskvällen och i dag söndag tävlade elva ryttarinnor från fyra länder i Karlovy Vary i Tjeckien. Ingen ryttare deltog i båda löpningarna.
Sverige fick en sen inbjudan att skicka en ryttare till Karlovy Vary men det var ogörligt i det sena skedet. Nominerade hemmaryttaren Tereza Grbavcicova kom tvåa och Willa Synøve M. Schou kom femma.

 

Börjes Champion ARK Cup 2019

Kommande löpningar i augusti - september

Avd.10, onsdag 21.8 på Bro Park

Avd.11, onsdag 11.9 på Bro Park

Avd.12, söndag 29.9 på Jägersro

 

 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej