Ny hinderseger för Elliot Öhgren

Ett samspelt hinderekipage – Elliot Öhgren på Accelerate, ägd av VAD Jumpracing och tränad av Charlotte Dillner. Foto: Stefan Olsson.

Blommeröd 9 augusti. Det går bra för Elliot Öhgren när han rider Accelerate på Blommeröds steeplechasebana Sex starter har gett paret tre segrar och två andraplatser.

Loppet i fredags var som gjort för Accelerate. Det var öppet för hästar som inte segrat mer än två gånger i steeplechaselöp-ningar. Accelerate ledde från start till mål över 3500 m och avfärdade alla försök till angrepp. Det var Elliot Öhgrens andra hindersegern för året.

Stallkamraten Last Interviewer, som reds av Christopher Roberts, kom tvåa besegrad med två längder och trea blev Niklas Lovén på Charming Zen.

Fem hästar startade. Nästa tävlingsdag är lördagen den 14 september och då rids H M Konungens Pris.

 

Sara Slot vinner DM för ryttarinnor

Danmark.  Sara Slot (jockey)vann för första gången DM for Kvindelige Ryttere som avgjordes i två löpningar på Racing Arena i Ålborg i tisdags. Hon vann båda löpningarna.

Lisa Lindbjerg kom tvåa i båda löpningarna och blev tvåa i DM för tredje gången. Fjolårsvinnaren Lea Olsen tog två tredjeplatser och blev därmed DM-trea.  

 

Willa Synöve M Schou utmanar Mina Haug 

Övrevoll 8 augusti. Efter torsdagens seger med Punktum Finale har Willa Synöve M. Schou på allvar tagit upp kampen med Mina Haug om vem som ska vinna championatet som årets segerrikaste amatörryttare.

Båda ryttarinnorna har fyra segrar. Fast Willa Synöve M. Schou har tagit en seger i ett proffslopp och den räknas inte med.

Redeeming (Karolin Pettersson) svarade för farthållningen från start. I svängen närmade sig Noble Crown (Johanna Grekula) och övertog ledningen vid upploppets början längst utvändigt. Längst invändigt spurtade Punktum Finale fram till seger med ¾ längd. Trea blev Sir Walter (Charlotta Ericsson). 

 

Vem vann för 40 år sedan?

Jägersro 12 augusti 1979. Bana god, vackert, + 17.

Svenskt Oaks vanns av Mahogany, tränad av britten Gerald Fletcher och riden av Chris Cordrey. Elva amatörryttarinnor gjorde upp om Ladies Cup med ett förstapris på 5.000 kr över distansen 2100 m.

Det blev en enkel seger med en längd för västsvenska Marie Landén på egentränade Scapino. På andra plats kom Gunilla Nilsson, som sedan blev lärling och jockey hos Hans Adielsson. Hon red hästen Concerto.

Trea var Madeleine Reuterskiöld och längre ner i resultatlistan återfinns framgångsrika ryttarinnor som Sissi Dysell, Tove Lovén, Ulla Wiklund-Turén, Christina Odenberg och Anki Svedberg-Karlsson.

Champion på slätt år 1979 var Göran Westerlund som hade  åtta segrar. Närmast honom följde Christina Odenberg och Sissi Dysell, båda med fyra segrar. Bäste amatör på hinder var Johan Persson, numera projektledare för Grand National-dagen på Strömsholm.

 

Dansk seger för Tina Henriksson

 

 

Tina Henriksson. Arkivfoto Elina Björklund.

Klampenborg 10 augusti. Det reds ett blandat lopp för amatörer och lärlingar i lördags. 

Tina Henriksson var snabbast ut ur boxarna med Watch Me Fly men lät Extreme North (Linn Christine Arntzen) överta led-ningen och ösa på i stor ledning. Men in på det långa upploppet jobbade Tina Henriksson sig fram till ledningen igen och vann med ¾ längd före starkt spurtande Amazonia (Melissa Vesterholm). Extreme North höll till tredje-platsen och fyra kom Louise Pettersson på Corcuvelo
 
 
Lea Olsen vann fyrlandskampen
 
Klampenborg 11 augusti. Amatörloppet på Derbydagen, Viking International Cup, var en fyrlandskamp mellan ryttare från Danmark, Irland, Storbritannien och Nederländerna.

Det var tänkt att varje land skulle representeras av tre ryttare men endast sju hästar kom till start.

Det var ett gäng mycket kvalificerade ryttare som deltog, och det blev inte oväntat ryttaren med flest antal segrar som vann. I sadeln på svensktränade Negroamaro, som verkligen stortrivs på Klampenborg, vanns loppet av Lea Olsen. Det var hennes nionde seger på danska banor i år.

Tvåa blev brittiskan Rebecca (Becky) Smith, som tidigare i veckan tog en meriterande seger vid Carlisles årliga Ladies Day då tävlingsdagens samtliga löpningar är förbehållna kvinnliga ryttare, amatörer och proffs. Trea i Derbydagens inbjudnings-lopp kom Angelina Batist från Nederländerna.

 

 

 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej