Louise Arnshed vinner Amatörderbyt

Efter ledning från start till mål vinner Louise Arnshed årets upplaga av Kronprinsens Husarregementes Memorial med hästen Half Tiger. Foto: Stefan Olsson.

Jägersro 14 juli. Årets upplaga av Amatörernas Derby, Kronprinsens Husarregementes Memorial, vanns av Louise Arnshed på hästen Half Tiger.

Det var andra raka segern för Half Tiger i amatörsammanhang på kort tid. Han vann även ett av Fegentriloppen den 5 juli.
29-åriga Louise Arnshed fick mycket beröm för sin ritt och stärkt av det har hon nu bytt status och blivit lärling hos Vanja Sandrup. Tvåa i Amatörernas Derby blev Elliot Öhgren på Momentum och trea Jessica Wadst på Label.

 

Segern med Half Tiger var Louise Arnsheds femte ryttarseger. Här med tränaren Karl P. Andersen. Foto: Stefan Olsson.

 
Lisa Lindbjerg vann i Odense

Danmark. Det reds fem löpningar på Fyens Vaeddelöbsbane i Odense onsdagen den 10 juli. Amatörryttarinnan Lisa Lindbjerg (arkivfoto: Nils Rosenkjaer) vann ett av loppen på sin egen häst Desert Eagle. Det var hennes första årsseger och elfte seger totalt. Lea Olsen tog som bäst två fjärdeplaceringar

 
 

Mina Haug tar tredje NoARK Vandrepokal

Övrevoll 11 juli. För tredje året i rad vinner Mina Haug den norska amatörryttarklubbens NoARK Vandrepokal. Hon red Chilterns som tog sin tredje raka seger.

Hennes tidigare segerhästar i loppet har varit Sunny Sunday 2017 (delad seger med Kim Stern på Dudhsagar) och Persian Wave 2018.
Chilterns vann överlägset med 7½ längd närmast före sin stall-kamrat Marrington Twist (Willa Synöve M. Schou) och Queen of Skara (Karolin Pettersson). Samtliga tre hästar är svensktränade. Mina Haug har nu fyra årssegrar och är segerrikast av amatörryttarna på Övrevoll.

 

Ny ARK-medlem: Michelle Rosenqvist

 

Ny ständig medlem i ARK

Enligt stadgarna blir medlem i ARK som betalar ett belopp motsvarande tio gånger ordinarie årsavgift ständig medlem i klubben. Sådant medlemskap gäller för livstid.

 
Sedan gammalt har klubben ett tiotal ständiga medlemmar.  Nu har Dennis Persson (38) anslutit sig till gänget. Han är kanske mest känd som tiofaldig hindertränarchampion. Men han tillhörde landets bästa amatörryttare under flera år och tog totalt 32 segrar, 25 på slätt och sju på hinder. Han var champion på hinder 2003.
 
 
Lea Olsen vinner Dansk Mesterskab


Klampenborg 13 juli.
Nio ryttare deltog i Dansk Mesterskab for Amatörryttere som utmynnade i en hård slutstrid med fyra hästar inblandade i segerstriden.

Halvvägs in på upploppet övertog Rikke Bay Torp ledningen med Wyclef men i allra sista galoppsprången in mot mål var Lea Olsen på Sun of a Gun starkast och vann med hals. Sedan var det huvud till tredjeplacerade Houdinithemagician som reds av Cecilie Sjörup-Johnsen.

Det var sjätte årssegern för Lea Olsen som nu går sitt 14:e nationella championat till mötes. Inget lär kunna stoppa henne.

 

Italiensk hemmaseger i Neapel

Italien. Fem ryttare från fyra nationer gjorde upp om Fegentriloppet i Neapel den 13 juli. Segrare blev nominerade hemmaryttaren Alberto Carassi del Villar.

Fransmannen Alexis Lemer kom sist i loppet men har ändå en betryggande ledning i poängsammanställningren.

Elliot Öhgren var inbjuden till Neapel men hade tackat nej till förmån för vår svenska derbydag och Kronprinsens Husarregementes Memorial. På grund av de låga ridvikterna på USA-touren den 20-22 juli har han även fått tacka nej till att delta där. Trist mot bakgrund av att han har haft stora framgångar under USA-touren de senaste två åren och tagit tre segrar. Närmast på tur för Elliot Öhgren står nu i stället Deauville den 27 juli.

 

 

 

 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej