Ida Widman vinner på Persian Wave

Ida Widman och Persian Wave.  Foto: Stefan Olsson.

 

Göteborg 20 juli.  Lördagens amatörlöpning vanns av Ida Widman på Persian Wave, en häst som tycks fungera bäst i amatörlopp och som trivs bäst i ledning från start till mål.

Sedan Persian Wave köptes från Danmark sommaren 2017 har han, först tränad av Bodil Blomqvist och numera av Tobias Hellgren, tagit nio segrar och vid åtta av dessa tillfällen har det suttit amatörryttare i sadeln.

Två segrar vardera har Linde Niklasson, Karolin Pettersson och Malva Blademo tagit, och vardera en seger har Mina Haug och nu alltså även Ida Widman. För 19-åriga Ida Widman var detta hennes andra ritt och första seger.

Tina Henriksson på Sky Captain var den som försökte följa den flyende Persian Wave och ledarduon var länge åtskilliga längder före övriga i sjuhästarsfältet. I svängen in mot upploppet började Elliot Öhgren på The Pope och debutanten Michelle Rosenqvist på Eddie Shoestring att ta upp jakten på ledaren. De närmade sig alltmer men Persian Wave höll undan med två längder före Eddie Shoestring som var en halv längd före The Pope.

 

Inställda Fegentrilopp i USA

USA. Till följd av extrem hetta med dagstemperaturer på över 30 grader Celcius har ett flertal tävlingsdagar ställts in. Detta har tyvärr drabbat de manliga Fegentriryttarna och av tre utskrivna lopp i Longines Fegentri World Championship kommer möjligtvis bara ett att ridas. Elliot Öhgren hade tackat nej till inbjudan på grund av de låga ridvikterna.

 

Niklas Lovén tvåa i Tyskt Grand National

Tyskland. Årets svenska Grand Nationalvinnare Serienlohn vann första upplagan av Tyskt Grand National som reds i dag i Bad Harzburg. Liksom på Strömsholm red Jan Faltejsek.

Tvåa, besegrad med sju längder, kom Niklas Lovén på Inferna, en häst han vunnit på tidigare i år i Krefeld. Samtliga sex hästar fullföljde och femma kom den svenska hästen Jungleland riden av P. Palzynski. Förstapriset var 6.400 euro.

https://www.racebets.com/…/details/id/2927603/external/41171

Niklas Lovén kom även tvåa i en häcklöpning på Lodge Hill. I morgon söndag rider han Mimir i en Seejagdrennen och där startar bl.a, den svenska Grand Nationaltrean Wutzelmann.

 

Största startfältet i Silversadeln

Jägersro 24 juli. På onsdag återfinns tävlingsdagens största startfält, tolv hästar, i amatörloppet om vandringspriset Silver-sadeln. Hederspriset till segerryttaren är en tavla som skänkts av ARK-medlemmen Bengt-Olov ”Bowen” Westerberg. Motivet är en ryttare som ska lyftas upp i sadeln och heter ”Le Jockey au Montoir”. Originalmålningen är gjord av Carle Vernet (1756-1836).
 

4 071
personer bevistade årets Derbydag på Jägersro den 14 juli. Det är den näst högsta publiksiffran på derbyt den senaste tioårsperioden. Flest kom det år 2017 (5.218) då det 100:e derbyt reds och lägst antal besökare var det år 2014 (2.794).

Publiksiffran 4.071 blir säkerligen årets högsta för hela landet näst efter Nationaldagsgaloppen på Gärdet som får sägas spela i en annan division.

Årets Grand Nationaldag på Strömsholm drog 3.100 åskådare vilket är lägre än vad det varit de senaste fem åren då det legat runt 4.000.

Årets familjedag på Göteborg Galopp hade enligt uppgift 2.200 besökare att jämföra med i storleksordningen det dubbla de två föregående åren då det satsades mer på artister.

På Cupdagen på Bro Park har publikantalet halverats. Invigningsåret 2016 kom det 3.420 personer vilket till viss del kan tillskrivas nyhetens behageffekten. Förra året var publiksiffran 1.684 personer. Återstår att se hur mycket folk det kommer till årets Cupdag den 22 september.

Att öka attraktionen för galoppsporten står högt på agendan för Svensk Galopps ledning enligt dokumentet Strategisk verksamhetsplan 2019-2023. Ansvaret för detta har lagts på VD Fredrik Reuterskiöld i samarbete med de tre galoppsällskapen.  Av HE.

 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej