Tätstriden hårdnar i Börjes Cup

Segerekipaget i Börjes Champion ARK Cup avd. 6 Emelie Gustafsson på Rintintin tas emot av tränare Marie Lustig och träckare Nils Rosenkjaer. Foto: Stefan Olsson.

Jägersro 19 juni. Det blev favoritseger i Börjes Champion ARK Cup avd. 6 genom Emelie Gustafsson på Rintintin, som beskrevs som ”en häst under stark utveckling” i nyhetsbrevet efter andraplatsen senast.

Loppet reds över 1730 m och vid målgång ett varv kvar låg tre hästar på linje i delad ledning – Rintintin, Holy Sparkle (Elliot Öhgren) och Simply Miler (Mariama Mbye). Med skifte i stall-kurvan omväxlades sedan Rintintin och Holy Sparkle i täten.  På bortre lång tog Adaline (Louise Arnshed) upp jakten på ledarduon och i slutsvängen in mot mål var även Nerissa (Jessica Wadst) och Corcuvelo (Jonna Larsson) inblandade i tätstriden.

Men Rintintin kom tillbaka på upploppsrakan och vann säkert med nästan en längd före Adaline och med Nerissa på tredje-platsen.

Elliot Öhgren leder ryttarserien Börjes Champion ARK Cup med 24 poäng men utmanas rejält av Louise Arnshed som har 22 p.

Emelie Gustafsson står emot alla värvningsförsök och skulle ha haft 18 poäng om hon varit medlem. 
 
Resultat Börjes Champion ARK Cup avd. 6
1. Emelie Gustafsson-Rintintin
2. Louise Arnshed-Adaline
3. Jessica Wadst-Nerissa
 
Poängställningen efter avd. 6:
1.  Elliot Öhgren              24 p
2.  Louise Arnshed          22 p
3.  Alina Öhgren              13 p
4.  Elin Rödjare                12 p
5.  Jessica Wadst            10 p
6+ Karolin Pettersson        7 p
6+ Tina Henriksson           7 p
 
 
Strömsholmskavalkad

Traditionsenlig start med mottagning på Strömsholms slott och officiellt öppnande av Grand Nationaldagen med presentation av årets Fegentriryttare. Foto: Anna Öhgren.

 

Elliot Öhgren blev Grand Nationaldagens bäste amatörryttare och han vann bl.a. det nya vandringspriset Måns Alexanderson Memorial. Foto: Elina Björklund.
 
 

NoARK Vandrepokal den 11 juli

Den norska amatörryttarklubben NoARK påminner om att ryttare som vill rida i löpningen om NoARK Vandrepokal på Övrevoll den 11 juli måste vara medlem i NoARK och det senast den 25 juni.  Även för att kunna samla poäng i de olika ryttarserierna på Övrevoll krävs det medlemskap i NoARK.

Se information om medlemskap och betalning på

https://www.noark.info/norsk-amatorrytterklubb/bli-medlem/
 
 

Tjeckisk Fegentriseger på Chantilly

Frankrike. De kvinnliga Fegentriryttarnas löpning på Chantilly i söndags vanns av tjeckiskan Tereza Grbavcicova. Hon och sex andra utländska ryttarinnor kommer till Jägersro den 5 juli
 
 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej